Presenttips

doppresentNi har ju vid flera tillfällen undrat vad som kan ges bort i present och vi har ju tidigare diskuterat huruvida det ens är nödvändigt att ge bort en present. Här kan ni läsa tidigare inlägg om presenter som jag publicerat. Jag gillar presenter som kommer från hjärtat och som är helt unika. Ja visst någon annan kan ju ge bort en liknande sak men aldrig exakt samma. En gåva som jag hoppas att mottagaren kommer att tycka mycket om och som inte bara läggs i högen med saker som hen inte riktigt vet vad hen ska göra med.

I helgen var vi på dop och precis som jag gjort vid ett tidigare tillfälle satte jag mig och knåpade ihop ett kort i form av en dopklänning. Även denna gången helt i material som redan fanns hemma eftersom jag jobbar hårt med att sluta hamstra. Pappret hade jag köpt för länge sedan och använt delar av vid andra tillfällen, spetsen är samma som från förra gången och kommer om jag inte minns helt fel från ett paket jag fått någon gång och sidenbandet har jag helt sonika klippt av från en tröja. Det var ett sådant band som ska hålla tröjan kvar på galgen.

Kortet fick sedan pryda vad som i mina ögon var ett ännu finare kort! Ett kort som jag tagit på lilla loppan när hon försiktigt pussade dopbarnet i pannan en varm sommardag i juli. Kortet ramades sedan in i en ram som låg fortfarande inplastad i en av våra garderober. För ca 3 år sedan fick jag nämligen för mig att jag skulle sätta upp en tavelvägg och hamstrade därför på mig ramar under ett Gekås besök. Där inne i den mörka garderoben har de sedan blivit liggande. Tala om proaktiv konsumtion som Minimalisterna så ofta pratar om.

6 svar på ”Presenttips”

 1. Kul med länkningen till vår blogg, tack 🙂
  Jag känner igen det du skrev om hamstringen av ramar inför att göra en tavelvägg som, i alla fall i vårt fall, aldrig blev av 🙂
  Vi har ju också varit inne på det här med att ge eller inte ge presenter och kommit fram till att förbrukningsvaror är de bästa gåvorna, dock lämpar de sig ju inte alltid när det gäller dop/nyfödda. Då var ditt tips ovan väldigt bra och jag gillade det vackra hemmagjorda dopklänningskortet skarpt!
  http://minimalisterna.se/konsten-att-ge-presenter/

  1. Jag länkar så gärna! Mer länkkärlek åt folket 🙂

   Våran vägg blev ju inte heller av.. Än iallafall.. Jag har ju några ramar kvar om man säger så… :S

 2. Jag har börjat märka att gå-bort-presenter börjat bli väldigt vanligt i min bekantskapskrets, tyvärr! Jag tycker oftast inte att presenter behövs men tar gärna emot en flaska vin eller något annat ätbart när jag själv fyller år.

  Kortet ni skänker tycker jag är en utmärkt present – personlig och genomtänkt! Förutsättningen är väl i och för sig att den som får fotot verkligen vill sätta upp bilden på väggen och inte känner sig tvingad!

  1. Ja så är det ju såklart med kort! Det är ju inte alltid man tycker som samma saker 🙂 För min del skulle jag inte ta illa upp om de hellre vill ha ett annat kort eller kanske inget kort alls uppsatt för den delen så min vän är helt fri att göra som hon vill. Dock så tror jag i just detta fall att hon blev väldigt glad för en fin bild på sin son och min dotters kärleksgest så även om inte bilden hamnar på väggen så tror jag den kommer att sparas på ett eller annat sätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *