Avsnitt 15 – Att möta skeptiker

vägkanten vid får hageI dagens avsnitt av Ekomorsan & Levagiftfritt pratar vi om varför vi ibland tappar alla argument när vi möter skeptiker, hur vi resonerar och hur vi bemöter de som försöker komma med kritik till våra livsval. Och vad gör en när den som kritiserar är en person som står en väldigt nära och inte är en flyktigt bekant i lunchrummet?

 

2 svar på ”Avsnitt 15 – Att möta skeptiker”

  1. Jag hoppas du har fel i som du nämner i podden att alla baserar sina val utifrån egoism med tanke på att de som är födda på 90- och 2000-talet är otroligt egoistiska i sitt sätt att vara, tala och agera. Det bådar inte gott för framtiden om du har rätt…

    1. I min ögon finns det olika former av egoism, en i den renaste formen där man tänker på sig själv och enbart sig själv och skulle gå genom eld och vatten och bryr sig inte om vem man skadar på vägen för att få det man vill ha. Den skulle inte båda gott för framtiden.

      Den egoism jag syftar på, där jag tror de flesta grundar sina val i är inte fullt så hård. Jag tex väljer ju att handla ekologiskt och begagnat för att jag i första hand vill minska kemikalierna som jag och min familj kan utsättas för om vi inte gör dem valen. Du och herr minimalist jobbar ju väldigt mycket på er själva, för eran egen skull med att rensa ut, prioritera och handla ”rätt” när ni väl handlar. Denna form av ”egoism” tror jag inte skadar någon och verkar inte dåligt för framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *