Helt klart godkänt

mårbackapelagonI våras kapade jag ju ner vår nästan 1 meter höga pelagon och jag var ju minst sagt lite orolig för hur både moderplantan och sticklingarna skulle ta sig eftersom jag inte lät de gro några rötter innan jag stack ner de i såjorden.

Av de 9 plantorna blommar just nu moderplantan för fullt, 2 av sticklingarna som hade börjat blomma gav jag bort i inflyttningspresent/30-årspresent till några vänner, 3 sticklingar växer men har ännu inte skjutit några blomskott och 3 stycken lyckades inte gro några rötter i jorden. Så över hälften lyckades på första försöket och med det måste jag ge mig själv klart godkänt.

Brukar du ta sticklingar och hur gör du med dessa? Förgror du dem eller sätter du dem direkt i jorden?

 

6 svar på ”Helt klart godkänt”

 1. Härligt med pelargonsticklingar. Här tas det massvis med sticklingar och jag gör liksom du, klipper av och sticker ned i jorden utan att förgro. (gäller dock endast pelargoner) funkar fin fint. Enligt min far funkar det att göra under hela sommaren men bäst är det självklart efter vintervilan så att sticklingen får tid att ta sig innan den nya vintervilan börjar.

  Roligt att ge bort sticklingar i present, det ska jag komma ihåg.
  Ps. bra blogg du har
  Annie

 2. Hej! Jag hittade din blogg nu när jag plast städar mitt kök 🙂 jag undrar om du vet något om ämnet melamine som man gör dom Margarethe skålarna av? Har försökt hitta på internet men hittar bara från deras egna hemsida och den är ju inte så objektiv 😉

  Tack för en lärorik blogg! Med vänlig hälsning, maria

  1. Jag har valt att anta försiktighetsprincipen och även plockat bort melaminet (margaretheskålar) vi hade. Har för mig att jag inte hittade varken bu eller bä om melamin när jag googlade det när jag plastbantade köket.

 3. Jag är helt nybörjare på pelargoner och har aldrig ägt någon men nu har jag hela 9 stycken. Det blir intressant om jag kan klara av att vinterförvara dem. Men hoppas på det bästa. Tänk om jag dessutom lyckas att ta sticklingar för då skulle jag kunna ha dessa underbara blommor överallt och dessutom lite mer eko. Blombranschen hade varit intressant att ta sig en koll på också.

  Roligt att du har lyckats med dina. Om man inte bara sticker ner dem i jorden så kan man väl sätta dem i lite vatten först eller vad menas det med att man förgror dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *