Vardagligheter

En bra present?

juni 8, 2013

20130608-215634.jpg
Vet att ni är några som undrar hur det gick med mina sticklingar som jag planterade utan att förgro rötter på så idag bjuds det på bild på en manshand och en utslagen pelargon 🙂

Några av dagens timmar spenderade vi hos vänner som precis fyllt jämt och nyligen flyttat till hus. Med oss hade vi en kruka med två av sticklingarna som jag tog från min Mårbackapelagon för några månader sedan. Jag tycker verkligen om att både ge och få presenter som är hemgjorda på ett eller annat sätt 🙂

Har ni några tips på vad man kan ge bort i inflyttningspresent eller när någon fyller år?

0

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tankekatten juni 9, 2013 at 13:15

  Jag brukar också ge hemodlat. Till lillkusinen hav jag bort ett blåställ jag sytt. Ibland ger vi bort spontanpresenter som någon rolig tavla, ett par urfula byxor. Spontana presenter från loppis är roligast för det är det ingen som förväntar sig.

 • Reply Anna juni 9, 2013 at 16:56

  Hemodlat är ju perfekt:) Annars är hemmasydda kuddar en perfekt present, passar både till barnrummets myshörna eller soffan i vardagsrummet. Eller hemmagjort godis!
  Hälsningar Anna på hejeko.blogg.se

  • Reply Ekomorsan juni 9, 2013 at 21:38

   Jag brukar baka kakor ibland, men denna gången “hann2 jag inte 🙂 tack för kuddförslaget!

 • Reply Samvetssnurr juni 9, 2013 at 20:26

  Jag fick hemmagjort äppelmos i födelsedagspresent häromsistens, det var en prima present! Annars gillar jag också att ge bort sticklingar, och jag gör gärna gå bort-blombuketter på vad som råkar finnas i trädgårdslandet (http://samvetssnurr.blogspot.se/2012/08/kraftskiva.html). Min syrra, som är ett ess på att sticka, brukar sticka babyfiltar och koftor eller mössor åt folks bebisar. Och mina barn har hon stickat raggsockar och fuskollar åt. Det kan man ju dessutom använda gammalt restgarn till.

  Om jag kommer loss med att skaffa bikupa (min favoritdröm just nu!) ska jag börja ge folk honungsburkar i present. Som Nalle Puh ungefär. Kanske kan jag sätta barnen på att illustrera tjusiga etiketter?

  • Reply Ekomorsan juni 9, 2013 at 21:41

   Åh vad mysigt med stickade presenter och egenplockade buketter! du får gärna skicka en honingsburk hit till mig om det blir någon odling 😉

 • Reply Fru Minimalist juni 10, 2013 at 19:22

  Vi har skrivit om just gå-bort-presenter till vänner/bekanta i ett inlägg här:
  http://minimalisterna.se/konsten-att-ge-presenter/
  Hoppas du får något tips för kommande middagar/födelsedagar/inflyttningsfester etc.

  • Reply Ekomorsan juni 11, 2013 at 20:57

   Ett väldigt bra och tänkvärt inlägg! Jag gillar att ni ger bort även upplevelser till barn 🙂

   Jag har tagit upp presentproblematiken vid fler tillfällen och om det intresserar dig får du gärna läsa mer här: http://ekomorsan.com/category/presenter/

 • Reply Mika juni 11, 2013 at 21:03

  Toppen present!

 • Leave a Reply