Vardagligheter

En mårbackapelagon blev nio

april 6, 2013

Idag kliade det rejält i odlingsfingrarna så jag tog äntligen tag i min Mårbackapelargon. Pelagonen hade sedan förra året växt sig till över metern så jag tog hela åtta sticklingar från den. Jag har aldrig gjort det tidigare så jag håller tummarna för att både sticklingarna ska sätta sig ordentligt och att moderplantan ska överleva min hårda beskärning. Det är inte mycket kvar på den nu kan jag lova.

För övrigt så valde jag att sticka ner två sticklingar i varje kruka med såjord och har inte låtit de få rötter innan jag satte ner dem. Nu väntar jag med spänning på att de om de överlever.

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply VisaLiza april 7, 2013 at 10:16

  Fördelen med pelargoner är att de är grymt tåliga. De mår oftast bara bra av att man är riktigt tuff och beskär dem ordentligt. Lycka till! Liza

  • Reply Ekomorsan april 7, 2013 at 21:15

   Då hoppas vi på det bästa 🙂

   • Reply Ellen maj 12, 2013 at 11:02

    Har aldrig vågat prova direkt i jord. Funkade det?

    • Reply Ekomorsan maj 12, 2013 at 21:28

     Funkade hur bra som helst 🙂 Tror de va två skott som inte tog sig 🙂

  Leave a Reply