Hallonjakt varje dag

hallonjaktIntill vår tomt växer det buske efter buske fulla med vildhallon. Tänk att de kan växa och frodas utan att de för den sakens skull har besprutas med både de ena och de andra. Rent och fräsch, det är så vi vill ha det och varje dag ger sig barnen in bland snåren och plockar alla röda bär de kan finna och nå och varje dag finns där nya röda solvarma bär att stoppa i munnen. En dag kommer det inte glöda av röda hallon i buskarna, men just nu passar vi på och äter så mycket vi bara kan.

Jag blir lite nostalgisk när jag tittar på barnen när de orädda saxar sig fram mellan bären. Jag tänker tillbaka på mina egna somrar som barn. När vi tog promenader ner till havet för att svalka oss och känna doften av saltvatten. På vägen dit passerade vi mängder av hallonbuskar invid vägkanten som mamma plockade från och gav mig och lycka var ju om busken och bären låg till så jag kunde få plocka några bär alldeles själv…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *