Ordning och reda

Lunchlådor av glas

juni 13, 2013

lunchlådor+glasHär har ni dem, mina billiga lunchlådor av glas från Biltema. Vi har dem i flera olika storlekar och jag tycker de är himla smidiga. Vi har ju redan sedan innan i rostfritt, men mannen tycker det är så svårt att se vad de innehåller och dessa är välde som påminner mest om vanliga lunchlådor av plast. Ibland är det viktigt med igenkänningsfaktorn så inte förändringar känns för överdådliga.

Locket är ju av plast men så länge det inte kommer i kontakt direkt med maten tycker jag att det är helt ok. Till soppa och sådant använder vi ju oss av gamla burkar, vilket jag också tycker är himla smidigt.

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Solkatten juni 14, 2013 at 16:26

  Jag är lite nyfiken på lådorna, är de väldigt tunga? Och hur hållbart glas verkar det vara? Har man dem t ex i väskan på cykeln lär de få en och annan smäll. Ugnsformar t ex tål ju en del medan dricksglas går sönder för minsta lilla.

  • Reply Ekomorsan juni 16, 2013 at 20:14

   De är ungefär lika tjocka som en ugnsform så de tål nog en del stötar. Lätta som plastlådor är de inte utan de har ju lite vikt. Är du ute efter lätta lådor rekommenderar jag liknade de i rostfritt som jag har bloggat om tidigare 🙂

 • Reply Klara juni 17, 2013 at 20:34

  Hej!
  Jag undrar var du har hittat/köpt lådorna? Just matlådor är ett gissel hos mig, läser om alla dina tips och ska försöka ta tag i matlådorna framöver…..

  /Klara Brånäs

  • Reply Ekomorsan juni 17, 2013 at 23:00

   Glaslådorna med plastlocken är från biltema och kostar 40 kr styck.. Övriga burkar som jag bloggat om är loppisfyndade för ca en tjuga stycket 🙂 lycka till med utrensningen!

 • Reply Jenny / Ekomamma i stan juni 17, 2013 at 23:55

  Åh, tycker du att dessa är bra? Har spanat in dem på hemsidan, men då vi inte har bil och Biltema inte ligger så centralt så avvaktar jag fortfarande ett inköp. Just nu är det ingen som jobbar i vår familj 🙂 så det är ju ingen brådska förrän till hösten när maken ska börja jobba igen. Om det inte blir en massa picknickar förstås. 🙂

  • Reply Ekomorsan juni 18, 2013 at 11:53

   Jag har tyvärr inte hunnit prova burkarna något men lovar att återkomma till dig när jag vet 🙂

  Leave a Reply