Lunchlådor av glas

lunchlådor+glasHär har ni dem, mina billiga lunchlådor av glas från Biltema. Vi har dem i flera olika storlekar och jag tycker de är himla smidiga. Vi har ju redan sedan innan i rostfritt, men mannen tycker det är så svårt att se vad de innehåller och dessa är välde som påminner mest om vanliga lunchlådor av plast. Ibland är det viktigt med igenkänningsfaktorn så inte förändringar känns för överdådliga.

Locket är ju av plast men så länge det inte kommer i kontakt direkt med maten tycker jag att det är helt ok. Till soppa och sådant använder vi ju oss av gamla burkar, vilket jag också tycker är himla smidigt.

6 svar på ”Lunchlådor av glas”

 1. Jag är lite nyfiken på lådorna, är de väldigt tunga? Och hur hållbart glas verkar det vara? Har man dem t ex i väskan på cykeln lär de få en och annan smäll. Ugnsformar t ex tål ju en del medan dricksglas går sönder för minsta lilla.

  1. De är ungefär lika tjocka som en ugnsform så de tål nog en del stötar. Lätta som plastlådor är de inte utan de har ju lite vikt. Är du ute efter lätta lådor rekommenderar jag liknade de i rostfritt som jag har bloggat om tidigare 🙂

 2. Hej!
  Jag undrar var du har hittat/köpt lådorna? Just matlådor är ett gissel hos mig, läser om alla dina tips och ska försöka ta tag i matlådorna framöver…..

  /Klara Brånäs

  1. Glaslådorna med plastlocken är från biltema och kostar 40 kr styck.. Övriga burkar som jag bloggat om är loppisfyndade för ca en tjuga stycket 🙂 lycka till med utrensningen!

 3. Åh, tycker du att dessa är bra? Har spanat in dem på hemsidan, men då vi inte har bil och Biltema inte ligger så centralt så avvaktar jag fortfarande ett inköp. Just nu är det ingen som jobbar i vår familj 🙂 så det är ju ingen brådska förrän till hösten när maken ska börja jobba igen. Om det inte blir en massa picknickar förstås. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *