Vi frågar oss varför

20130719-233452.jpg
Ni vet ju att jag länge var en motståndare till Facebook, men nu i efterhand tycker jag att det visat sig vara bra till mycket. Just nu följer jag med stor spänning en som ställt sig frågan om hur skadlig plast egentligen är. Givetvis kan jag inte låta bli att kommentera och dela med mig om allt jag lärt mig de senaste åren om plaster och kemikalier. Det är ju min hjärtefråga och det mitt hjärta klappar lite extra för. Ja, inte på samma sätt som det klappar för familjen och de jag håller nära, men ni förstår nog vad jag menar.

Den här tjejens enda kommentar har blivit till en samling kommentarer och alla frågar sig nog samma sak. Varför i hela fridens namn tillverkas det saker som vi vet är farliga? Och framför allt varför tillverkas det till våra barn? De som har så små kroppar och som ska leva här på vår jord länge efter att vi själva lämnat den.

Det finns nog inga enkla svar på dessa frågor men att upplysa varandra och dela med oss av den kunskapen vi bär kommer att leda oss rätt!

2 svar på ”Vi frågar oss varför”

  1. Mhm!!! Vi är mitt uppe i Plastic Free July. Det har inte varit lätt och en del plastbitar har ändå smugit sig in i huset. Men ändå har vi varit duktiga tycker jag. jag har länkat till en sida på min blogg där det finns massor av bra tips på hur man ska klara sig genom vardagen med minsta möjliga plast. Sambon har gjort hemmagjord sojamjölk och jag har gjort egen hudkräm! Jäkligt stolt. 🙂 Keep on fighting!
    Vem har ställt denna fråga på facebook? Vore kul att följa!

    1. Frågan ställdes i en grupp för retrovagnar 🙂

      Plastic free july låter ju toppen och vad roligt att tillverka saker ni använder själva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *