Veckans IN:UT

In:
Ingenting

Ut:
7 lunchlådor, vän
2 vispskålar, vän
1 par gravidhängslejeans, Tradera
1 jeanskjol, Tradera
1 ”bebiströjan”, Tradera

Resultat: -12

Min Tradera försäljning fick lyckat resultat och 3 par gravidkläder fick nya ägare och en ny chans att fyllas av nya vackra gravidmagar. Har en del kläder kvar och funderar på att sälja dessa med, men att jag eventuellt ska vänta till våren då de är mer sommarplagg än vinterplagg.

En vän fick lite fler lunchlådor nu när de hade blivit frigjorda efter att ha varit i frysen. Även denna gången fick hon dem mot att hon lovade och svor dyrt och heligt på att inte värma dem och inte heller äta ur dem.

Förutom ett behov av lunchlådor hade samma vän ett behov av vispskålar så jag delade med mig av två stycken. Perfekt, då jag har (hade) för många och hon hade inga. Nu är det med utjämnat 🙂

 

Psssst. Ni har väl inte missat att Ekomorsan numer även har en facebooksida?

4 svar på ”Veckans IN:UT”

  1. Kul att det gått så bra med Traderaförsäljningen.

    Måste fråga hur ni gör med matlådor när ni rensar ut plasten. Fryser ni in i metalllådor nu? Vi har bytt ut en del mot metallådor, men har fortfarande en del kvar då maken vill ha en plastlåda till skolan (där finns inga tallrikar att värma och man kan ju inte värma metallen i mikron tyvärr). Men när han är klar med skolan vill jag gärna fasa ut plasten helt men funderar på hur det är smidigast att ersätta. Framför allt det som vi fryser in i plastlådor idag.

    1. Än har jag inte fryst in någon mat utan resterna som bli över brukar jag äta direkt dagen efter, men så fort jag provat att frysa i metallådor så ska jag dela med mig om resultatet 🙂 Annars kan du ju frysa i typ gamla syltburkar bara du lämnar tillräckligt mycket plats för maten att expandera samt är försiktig vid både nedkylning och upptining så att de inte spricker. Det finns ju även lunchlådor i glas om som man borde kunna köra i micron samt frysa in i (tänkte på mannen din och skolmicron)

    1. Jag använder väldigt, väldigt sällan tvättmedel utan tvättar istället med tvättnötter. MEN de få gångerna har jag hittills använt mig av Grumme eftersom det är märkt med bra miljöval. När och om jag kommer köpa ett pulveriserat tvättmedel igen ska jag grotta ner mig i tvättmedelsdjungeln 🙂 Finns ju en del ekotvättmedel man kan köpa i många ekobutiker..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *