Vår nya vattenkokare

20131230-170822.jpg
Systemkameran får vila eftersom datorn är i delar. Ni som följer mig via instagram har ju sett att vi renoverar kontoret och blivande gästrummet för fullt. Jag vill gärna visa vår nya vattenkokare som flera av er frågat om så det är tur jag har min iPhone 🙂

Vi hade ju som sagt en del krav på den:
-dold slinga så den är lättare att göra ren
-inte i plast
-den måste rymma mycket vatten
-locket måste vara ett ”flipplock”

Så fann jag den, en vattenkokare som uppfyllde en hel del av kraven. En Andersson från netonnet. Den har tyvärr en del plastdelar, flipplocket och handtaget, men själva behållaren är i glas med borstad stål(?). Och den rymmer 1,7 liter vilket är perfekt för oss som förkokar vattnet vid matlagning och som dricker kopiösa mängder te.

11 svar på ”Vår nya vattenkokare”

  1. Tack för tipset!

    Är egentligen rätt nöjd med den cirka fem år gamla vattenkokare vi har då den också uppfyller kraven du ställer ovan, med ett undantag – den rymmer bara en liter. Funkar bra vid tekokning, men då vi också förkokar vatten för t ex pasta- eller potatiskokning så är det väldigt störande att behöva koka om och koka om. Kommer nog ändå köra på den vi har tills den säger stopp, men det är alltid bra att ha ett tips för framtiden (och ibland beter sig vattenkokaren som att den inte är så långt bort).

    http://ekomammaistan.wordpress.com/

  2. Jag hittade också en som jag är nöjd med, i rostfritt. Nu är det bara en porslinsskål till bakning som saknas – helst vill jag ha samma som Castor i boken Castor bakar! 🙂

  3. Åh, vattenkokaren i plast har jag inte tänkt på att det finns så särskilt mycket bättre alternativ till! Men glas låter ju toppen. Skiljer det mycket i tyngd på denna jämfört med en i plast tycker du?

    1. Jag tycker inte den var så tung i jämförelse men tyvärr så fick den lämnas tillbaka då öppningsknappen och startknappen inte riktigt fungerade som den skulle..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *