The true cost

Idag fick även jag tummen ur att se The true cost, en dokumentär om textilindustrin. För den som inte är så insatt och läst på mycket om textilindustrin och dess offer tror jag den kan bli en rejäl ögonöppnare.

Skulle jag få välja skulle jag vilja se en dokumentär om konsumtionsmanipulation, dvs om hur industrin får oss att, som de uttryckte det i dokumentären ”spendera pengar vi inte har, på saker vi inte behöver, till personer vi inte gillar”. De var lite inne på det i dokumentären när det diskuterades kring att vi vill köpa känslan företagen försöker förmedla genom reklam men också att de försöker få oss att konsumera allt som förbrukningsmaterial, men en tvättmaskin kan aldrig bli ett tuggummi!

Som sagt en lite mer djupgående dokumentär står högt på önskelistan. För mig var denna lite för lik ”Modets offer”

Har du sett dokumentären? Vad har du för reflektioner kring den?

PS. Här kan du läsa om olika dokumentärer jag sett och litteratur som jag läst

2 svar på ”The true cost”

 1. Jag tyckte filmen var fantastiskt bra och upplysande. Jag har dock aldrig varit speciellt insatt i frågan innan så jag såg väl kanske med nya ögon på filmen. Men jag kan hålla med dig en film om hur vi ”luras” att köpa mer än vad vi behöver i tron att vi behöver det hade varit en film jag uppskattat.

  Fin dag till dig
  Annie

  1. Ja jag tycker också den var bra, det vara bara det att den inte tillförde nån ny kunskap för mig. Jag är ändå glad att jag såg den för jag tycker alltid det är bra att påminnas om hur det ser ut inom textilindustrin.

   Ja visst hade det varit bra! 🙂

   Trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *