Garderoben har blivit tömd inför Project 333

För snart 4 veckor sedan plockade jag ner kläder i vad som skulle visa sig bli 2 överfulla flyttkartonger. Det var dags för Project 333. I 3 månader har jag alltså enbart tillgång till 33 plagg. Det verkar som reglerna är lite olika men jag tycker att man ska utgå från sig själv och sina egna förutsättningar så jag valde att enbart ha med klädesplagg i mina 33 och därmed lämna ytterkläder, skor, accessoarer, träningskläder, badkläder och underkläder utanför mina 33 plagg. Det kan tyckas att då är det väl inget svårt med utmaningen men kom ihåg, 2 överfyllda kartonger med plagg som inte ingår i dessa uteslutna kategorier har alltså plockats bort.

Förra veckan frågade en av mina allra bästa vänner om jag har kommit fram till någon slutsats av utmaningen. Och ja det har jag, att det finns plagg som jag många gånger hittills tänkt att jag saknar i garderoben och att det finns plagg som jag tänkte skulle vara bra-att-ha-fall-ifall som jag på 4 veckor ännu inte rört.

Något som blivit väldigt uppenbart nu när morgondaggen byts ut mot frost är att jag valt för lite tjocktröjor, speciellt när vi flytade hela källaren och därmed inte kom åt tvättstugan på en vecka. Som några av er kanske redan sett på instagram så fuskade jag igår och lånade en tjocktröja från mannen. En superfin, mjuk och go collagetröja från Dobber som jag fick med mig från senaste klädbytardagen.

Nu kanske ni är nyfikna på vad det är för plagg som fått stanna kvar i garderoben? Här kommer därför en sammanställning av favoritplaggen och några fall ifall plagg så kommer hänga med ett tag:

Byxor
1 par mörka jeans
2 par svarta stretchjeans
1 par chinos
1 byxdress

Klänningar/kjolar
1 grå kjol
1 svart pennkjol
1 mönstrad marimekkoklänning
1 grå fodralklänning
1 vit finstickad klänning
1 grå/svart klänning

Tjocktröjor
1 svart stickad tröja
1 grön stickad tröja
1 ullcardigan Lovely knit från Odd Molly
1 kavaj

Övriga överdelar
1 svart sidentopp
1 creamvit topp
2 puderrosa ärmlösa toppar
1 vit blus
1 prickig blus
1 blå långärmadtopp
1 svart blommig topp
1 vitt linne
1 puderrosa blus med tre kvartsärm
1 svart linne
1 vit topp med tre kvartsärm

Bastoppar
1 vit kortärmad bastopp
1 vitt baslinne
1 svart baslinne
1 svart långärmad bastopp

Eftersom jag oftast drar av mig mina tighta jeans direkt när jag kommer hem valde jag att även ha med 2 par pyjamasbyxor när jag deltar i Project 333.

Nästan alla plaggen är vita, svarta, grå eller puderrosa vilket gör att det är otroligt lätt att matcha hur som helst 🙂

6 svar på ”Garderoben har blivit tömd inför Project 333”

 1. Jag tycker det är en läroprocess det här med capsule wardrobe där jag under de 2-3 första omgångarna om tre månaderna vardera kommer lära mig en del om vilka plagg jag verkligen älskar samt har lätt för att kombinera med andra kläder. Liksom få klarhet i vilken typ av plagg jag faktiskt saknar. Det ser jag som en av de roligaste och intressantaste delarna i projektet, att det är en läroprocess där jag själv utvecklas och lär mig saker om mig själv och min stil. 🙂

  http://minimalisterna.se/fru-minimalists-capsule-wardrobe/

  1. Ja jag håller med om att det verkligen är en läroprocess och jag är glad för insikterna som utmaningen ger/har gett mig.

   Har lite ångest över att det faktiskt fanns så mycket kläder i garderoben :/

 2. Men va kul att du har eko-tänk! Jag och mannen har precis startat en eko-webbshop, astorebyemschen.se eller ja en webbshop som har miljön i fokus, på mer än ett sätt. Det ska inte bara vara ekologiskt, det ska vara hållbar shopping.
  Det var Maria, Made by Mary, som presenterade mig för the four fit challenge som jag hängde på och sen även att titta på The True Cost.

  Nu ska jag sätta mig och läsa din blogg, massa inlägg att plöja igen men jag ser framemot det!
  Och du, din outfit i lördags så jävla snygg!
  Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *