Strukturerad utresning – Badrummet

Denna och nästkommande vecka ger jag mig i kast med badrummmet. Ett rum jag inte riktigt tagit tag i kemikalierensningen i den utsträckning som jag skulle önska. Ett som har en hel del viktiga saker att belysa.

Jag ska inte bara rensa utan även dyka ytterligare lite djupare in i vad vi helst bör undvika ur kemikalieaspekt. Här kan ni läsa tidigare inlägg som rör produkter i våra badrumsskåp.

Hoppas ni ser fram emot kommande inlägg.

6 svar på ”Strukturerad utresning – Badrummet”

 1. Badrummet är mitt största problem, vi har så många ”gamla” produkter som vi köpte innan vi blev medvetna och jag vet liksom inte var jag ska göra av dem. Vad skulle du rekommendera? Använda dem så att de tar slut och sen köpa nya, eller slänga? Och var ska man slänga dem?

  1. Än har jag inte slängt något utan vissa saker har jag gett bort och vissa saker har jag valt att göra slut på.. Vart man ska slänga dem beror ju helt på vad det är för något.. Till din hjälp kan du ju använda sorteringsguiden (www.borasem.se/vanstermeny/privat/avfallstjanster/sorteringsguide.4.1155d9521134d4bd359800015131.html)

 2. Jag har börjat jobba med mitt badrum, och beskriver det här: http://samvetssnurr.blogspot.se/2013/02/nu-gor-jag-dammrattorna-hemlosa.html
  Fast jag håller med om att det är svårt. Och så fastnar man i gammalt tänk. Min man gillade t ex inte de nya komposterbara bambutandborstarna och sa: men om borsten åtminstone inte vore av plast! Och så kan man ju tänka. Men sedan kom jag på svaret: vad tror du att borstet på din vanliga tandborste är gjort av?

  Så här långt har jag uppgraderat handtvål, duschtvål, schampo och balsam till ekologiskt. Dessutom tandborstar och tandkräm. Bomullstops och trosskydd (och menskopp http://samvetssnurr.blogspot.se/2012/06/kvinnorna-och-kapitalismen.html), solskyddskräm, hudkräm och deodorant. Samt en hårborste av vildsvinsborst. Detta har verkligen inte gått att göra över en natt – det blir både dyrt och psykiskt/moraliskt ansträngande – men över ett halvår eller så har det funkat. Och vi har en del konventionella produkter kvar, men de håller på att ta slut. Näst på tur står makens raklödder…. 🙂

  1. I princip samma uppgradering som här hemma då 🙂

   Hmm är du säker på att borsten på bambutandborsten är av plast och inte cellulosa? Våra har iaf strån av celluslosa. Om de var av plast tror jag inte den skulle vara komposterbar eftersom plast inte kan brytas ner..

   1. Nej, du har nog rätt – jag har tänkt att det är samma typ av komposterbar plast som en del ekologisk frukt kommer i, men nu när jag kollade stod det ’stärkelseplast’ vilket väl är cellulosa och eg ingen plast alls. Men tidigare stod det nedbrytbar nylon, tror jag, eller så var det en annan sort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *