En alternativ hårkur

kokosolja+hårkur
En dag för snart två månader sedan stod jag framför badrumsspegeln och kletade håret fullt av kokosolja. Just då gick mannen förbi och tittade väldigt underligt på mig och utbrast ”Vad konstigt att kleta kokosolja i håret, kan man verkligen göra det?” Jag svarade då att jag tycker att kleta en helt naturlig olja i håret borde inte vara det som anses konstigt. Konstigt borde vara att frivilligt preparera håret med diverse olika skadliga kemikalier som faktiskt finns i många hårinpackningar.

För er som är nyfikna på hur jag gör inpackningen så tar jag helt enkelt upp lite grann med en sked och smälter det mellan handflatorna (den är ju i fast konsistens vid rumstemperatur) och fördelar sedan oljan i håret. De första gångerna sov jag med oljan i håret över natten och tvättade ur på morgonen men nu de senaste gångerna har jag bara låtit det verka ca 30 minuter före jag ska tvätta håret. Observera att jag har fått schamponera håret (givetvis med ekologiskt schampo) två gånger för att få ut oljan ordentligt ur håret.

Hur bra det funkar kanske skiljer sig mellan olika hårtyper, men mitt annars frissiga hår har blivit väldigt lent hår sedan jag började med denna kuren en gång i veckan.

Ekologisk kokosolja är ju inte bara bra för håret utan går även alldeles ypperligt att steka i och räknas som en antioxidant (och alla vet ju att antioxidanter är bra att inta). Om ni är nyfikna på fler egenskaper som kokosoljan besitter är det bara att Googla kokosolja och ni kommer att ha en hel del att läsa ikväll 🙂

4 svar på ”En alternativ hårkur”

  1. Intressant att använda detta till håret. Måste nog testa till mitt torra hår. tack för tipset!
    Ha det gott!
    yvonnespassioneradeliv.blogspot.se

    1. Vet inte om det funkar lika bra med den upphettade, raffinerade och hårt processerade variant som finns i kyldisken eftersom de nyttiga effekterna saknas. Den kallpressade oljan ju helt utan tillsatser, kemikalier och blekningsmedel och det är definitivt en sådan produkt jag vill ha i mitt hår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *