Ja varför…?!

plast+runt+ekologisk+frukt
Bild lånad från Ekorrens ekologiska smågodis / Sjölunda gård

Denna bilden lades upp idag på Ekorrens facebooksida och detta är verkligen något jag funderat över många gånger när jag stått vid Frukt & Grönt i butikerna. Helt galet att det som är giftigt inte är det som kapslas in, men så tänker jag på vad mycket plast det skulle gå åt att paketera all konventionellt odlade frukt och grönsaker. Fast det är ju klart.. I princip all frukt och grönt stoppas ju faktiskt i plastpåsar av kunden själv så det är kanske hugget som stucket om vi ser till plastförpackningar..

Packa in den giftiga frukten istället tycker jag! Eller allra helst, sluta köp den och så kommer den sluta säljas 🙂 Utöva konsumentmakten vi alla besitter!

Ett annat tips, förutom att vi alla borde använda vår konsumentmakt med omsorg, är ju såklart att inte stoppa frukten och grönsakerna i plastpåsar. Några av er kanske undrar vad ni ska använda istället? Återanvänd de påsarna du tagit vid tidigare tillfällen så gått det går eller om du är händig kan du alltid sy några påsar i tyg. Sen så är jag helt säker på att jag sett tyg/nätpåsar någonstans avsedda för just detta men nu hittar jag det inte.. Om någon av er vet vilka jag menar får ni gärna hojta till i kommentarsfältet.

4 svar på ”Ja varför…?!”

  1. Jättesmarta påsar, jag har länge retat mig på att det bara finns plastpåsar till frukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *