Små, enkla förändringar gör skillnad

Idag hade jag ett väldigt intressant samtal på kvällen. Härligt att få dela med sig av tankar och funderingar och få lära sig lite nytt. För ibland känner man sig lite ensam i sitt tänk. Många kan köpa att jag handlar ekologisk mjölk och KRAV-bananer, när jag pratar om varför jag inte längre använder sköljmedel börjar folk höja lite på ögonbrynen och när jag börjar prata om tvättnötter är jag på gränsen till en toka. Och kanske är jag det, lite tokig, men jag har iallafall gjort ett aktivt val för att minska min och min familjs utsättning för alla kemikalier runt omkring oss.

Jag säger ofta att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och just det är det otroligt viktigt att komma ihåg. Att vi alla kan göra ett aktivt val och att vi kan förändra våra egna vanor och den enskilda individens handlingar gör mycket i det stora hela. Jag själv har strategin att jag stegvis gör förändringar i mitt liv. De valen jag gör idag kanske inte alltid är det allra bästa valet, men det är bättre än det valet jag gjorde innan. Ta mjölk till exempel. Innan köpte jag ”vanlig” mjölk, sedan valde jag att börja köpa ekomjölk. När jag väl förändrat min vana att på ren rutin köpa icke ekologisk mjölk började jag se mig om vilket som var det ”bästa” ekologiska mjölkalternativet.

Små, enkla förändringar i sina vardagliga val gör skillnad!

Nu blir det Kalla fakta och en granskning av H&M här hemma 🙂

4 svar på ”Små, enkla förändringar gör skillnad”

  1. Instämmer! Ett litet steg här, ett val här, till sist har man förändrat en vana och minskat sin egen miljöbelastning. Och visst, för att det ska märkas mycket så måste många människor vara med på tåget, men att ha det som argument att inte göra något tycker jag är fel inställning.

    1. Ja visst är det så att många måste göra förändringar till fördel för miljön men man ska aldrig förringa sin egen insats. Ibland får jag och några runt omkring mig höra påståenden så som ”hur ska jag veta att det faktiskt är ekologiskt och att jag inte blir lurad (mjölk, frukt etc)?” Ja är det då bättre att välja ett oekologiskt alternativ så man kan vara helt säker på att man får i sig gifterna? 🙂

  2. Jag känner igen det där med att ses som lite tokig. Det är svårt att få med sig sin omgivning ibland och jag är ingen person som tycker om att tjata, jag anser att alla får göra sina egna val. Så jag väljer att leva lite mer miljövänligt och om det kan inspirera mina vänner och familj blir jag glad, men jag tror att dessa små förändringar måste komma mer eller mindre frivilligt. När man väl börjat går det sen automatiskt!

    1. Jag har också valt att inte tjata på folk i min omgivning (om man inte räknar bloggandet och länkningen från min faceboksida till bloggen :D) utan hoppas istället på att de ska bli inspirerade ändå. Förhoppningsvis väcker man lite tankar och funderingar hos andra och jag har faktiskt märkt att många runt omkring mig har fattat många fler miljöfördelaktiga beslut sen jag startade bloggen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *