I en drömvärld

Jag har länge funderat på varför utbudet av allt måste vara så stort och varför måste allt var så komplext? Hur ska jag någonsin lyckas välja rätt i denna djungel? Genom kunskap och medvetenhet kommer jag såklart otroligt långt, men än har jag mycket att lära. Dessutom tror jag att många varken har tid, ork eller lust att läsa på jämt och ständigt för att veta hur de ska välja ”rätt”.

I en drömvärld skulle det inte finnas 10 olika shampoomärken som vardera har 5 olika ingredienser beroende på hårtyp/hårproblem  i livsmedelsbutiken där det ena varken är bättre eller sämre än de andra ur kemikalieaspekt. Det skulle finnas ett märke, fritt från kemikalier och med ekologiska råvaror och dessa skulle man dessutom tappa upp i återbrukbara glasflaskor.

I en drömvärd skulle inte de ekologiska frukt och grönsakerna vara plastförpackade bara för att de kan kontamineras av de besprutade grönsakerna som ligger intill. Kemikaliefria grönsaker borde inte vara ett alternativ, det borde vara en självklarhet.

I en drömvärd skulle inte vi som konsumenter behöva ta reda på vilken mjölk som inte bara är ekologisk utan även betalar mest till bönderna per liter, vilken som är mest närproducerad och andra aspekter som jag anser är viktiga för att kunna göra det bästa valet. Alla bönder borde få bra betalt och mjölken borde aldrig transporteras längre än nödvändigt.

I en drömvärd skulle inte ett nyproducerat linne kosta 59.90 kr i butik för det innebär att någon har blivit lurad på vägen. Inte heller borde vi som konsumenter behöva hålla reda på vika företag det är som betalar ut löner till producenterna som de faktiskt kan leva på. Alla borde betala ut skäliga löner och vi måste vara villiga att betala några kronor mer.

I en drömvärd skulle kollektivtrafiken inte vara så dyr att det inte bara är tidmässigt försvarbart utan det även är ekonomiskt försvarbart att ta bilen istället för bussen. Bussen går ju sin tur ändå, varför inte få så många som möjligt att åka med?

I en drömvärd………… fyll gärna på med hur det skulle se ut i din drömvärd 🙂

 

 

Ps… Du har väl inte missat att Ekomorsan även finns att gilla på Facebook så du får uppdateringar om nya inlägg på din vägg?

 

6 svar på ”I en drömvärld”

 1. I min drömvärld skulle vi inte stressa till och från förskola och jobb för alla skulle ha möjlighet att jobba mindre.

 2. Hej!
  Jag skulle se att vi stoppade all industri och använde klart det som finns först.
  Jag tänker i första hand på kläder. Det behövs inga mer kläder just nu.
  Loppisar och second hand har allt man behöver.
  Igår köpte jag mig en kappa för 30 kr. Så nu har jag en sedan tidigare för snö och kallt (70 kr) och denna nya för inte lika kallt väder. That’s it 🙂 Vantar, halsdukar och mössor finns fina stickade på loppisar. äldre damer som köper garn och skänker till försäljning hos kyrkans loppis t ex.
  Med paradigmskiftet 2014 hoppas jag på vad det verkligen innebär: en ny syn på världen, ett värnande om miljön och mindre fokus på arbete och försörjning.
  I morgon ska vi på årets första julmarknad med tillhörande loppis. Jag har avsatt exakta pengar till den handeln. Och jag stortrivs med den kollen på pengar. Snart har SMU sin årliga julloppis. skitkul ♥
  kram från dalsland//

  1. Åh vilka fynd du har gjort! Heja dig! Jag promotar själv ganska mycket vikten av att köpa Second hand men jag vill även visa på att man inte alltid behöver pengar utan istället kan byta till sig det man behöver. Bland annat därför jag anordnar ett klädbytarevent imorgon 🙂

 3. I min drömvärld skulle plast vara så dyrt att det inte skulle löna sig att göra engångsprodukter av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *