Salong Alexandra på min egodag

I lördags hade jag min egodag, det var alltså dagen min svägerska hade bokat ett tjusigt hotellrum med badkar åt mig just för att hon vet hur mycket jag saknar att kunna ta ett bad. Så på förmiddagen packade jag ihop min väska och begav mig mot bussen som efter några byten skulle ta mig till Göteborg.

Det första jag hade inplanerat på min egodag var ett besök på Salong Alexandra som är en ekosalong i Linnéstaden. Följande text har jag saxat från deras hemsida

”Vi tar avstånd från ämnen som ammoniak, resorcinol, parabener, sulfater, syntetiska parfymer, SLS, hormonstörande , cancerogena ämnen, och i den mån det är möjligt PPD. Allt vi använder är veganskt och inga produkter är djurtestade. För oss är ett kompromisslöst resultat ett måste, vi strävar ständigt efter att kunna erbjuda en så skonsam behandling som möjligt.”

 

Jag hade hört mycket gott om salongen men tyvärr även en del negativ kritik men jag valde att själv bilda mig en uppfattning om dem. För det tror jag är viktigt, att inte alltid gå på andras erfarenheter utan skaffa sig en egen. När det gäller håret så reagerar det ju olika och håret fungerar olika på oss alla. Jag valde dock bara att klippa topparna den här gången. Lite av ett safe card för hur fel kan lite toppande gå?

salong alexandra ekomorsan

Jag kände mig iallafall som en drottning när håret fick sig en rejäl genomkörare både av sax och tvätt. Jag tror aldrig jag fått mitt JMO shampoo att löddra så som Erica fick och hon förklarade för mig varför min hårbotten är så torr och hur jag ska få bukt på den. Alternering av snälla, milda shampoon ska tydligen vara räddningen.

Nu kan det ju tyckas inte så viktigt att gå till en ekofrisör när en bara ska klippa sig, det blir ju inte så mycket kemikalier då som när en färgar.  Jag är ganska spontan av mig och ekosalongen här i vår stad brukar ha flera veckors, ibland upp till en månads, väntetid. Så det händer såklart att jag går till en vanlig frisör, oftare än vad jag faktiskt besöker en ekosalong. Dagens confession! Men som alltid är ju vårt VISA vårt dagliga röstkort och det var så skönt att veta att produkterna som användes i mitt hår är samma produkter jag själv använder här hemma. Så det ska bli bättring!

Tror nog det får bli ett besök på Salong Alexandra igen om några månader. Får ju passa på en av alla gånger när jag ändå har vägarna förbi Göteborg. Vi tenderar ju att vara där ganska ofta i och med att jag är uppvuxen där och har både familj och vänner kvar i stan.

Har du någon ekofrisör i din närhet och brukar du gå dit? Eller tänker du som jag gjort, att det inte är så noga när en bara ska klippa lite?

6 svar på ”Salong Alexandra på min egodag”

 1. Jag har börjat gå till Bruns här i stan. Tyvärr finns de bara i Malmö och Lund så inget nära dig… Jag tycker det är superviktigt med eko om håret ska tvättas (vilket jag alltid gör hos frisören, annars blöter de bara med vatten va?) för annars har jag ett helsike efteråt att få bukt med klia i hårbotten och att tvätta ut alla produkter. Jag tvättar väldigt sällan (var 14e dag ungefär) och alltid med ekoschampon. Annars får jag direkt problem med klia.
  Har inte provat Alexandras, men kanske ska göra det nästa gång jag svänger förbi Gbg 🙂

  1. Jag tvättar mitt hår med 5-7 dagars mellanrum och märker direkt skillnad om jag ”slarvat” och använt oekologiska shampoon och balsam för jag upplever de som mycket mer uttorkande. Är väldigt sugen på att prova rasullera framöver. Är det något du testat?

 2. Jag klipper mig faktiskt själv, av ovan nämnda anledningar, men också för att jag ytterst sällan blir nöjd hos frisören och därför inte vill slösa pengar på det. Jag har numera slutat färga håret för att undvika kemikalier, men det skulle kunna vara en anledning för mig att gå till en ekofrisör. Men nej, det kommer nog inte att ske den närmaste tiden.

  1. Min plan är att inte färga håret men får se hur länge jag står ut med utväxten 😀 Har dock en färg nu som ligger ganska nära min egna eftersom jag gjorde en umdrefärgning senast (mörkare mot botten och sen blir det sakta men säkert ljusare mot topparna)

   Jag skulle aldrig våga klippa mig själv men jag och min barndomskompis brukade toppa varandra i tonåren 😀

 3. Jag kan rekommendera Johanna på hairlek i Kungsladugård. Det är väldigt många frisörer som inte kan klippa mitt hår – det är spikrakt och ALLT syns tydligt om de klippt minsta fel. Har än så länge bara varit där en gång men var sjukt nöjd när jag gick därifrån men även nu när det gått ett tag. Gjorde en ordentlig genomklippning.

  1. Kul det ska jag ta och spana in! Mitt hår är oftast väldigt rakt längst fram mot ansikten men vågar sig i nacken.. Galet knepigt att få till bra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *