Så hur gick klädbytet då?

Dagen som jag väntat på ett tag nu, dagen som jag ägnat så mycket tankar och funderingar, är över. Känner mig så där härligt trött i både kropp och huvud som man lätt blir när man avslutar ett stort projekt. Denna kvällen är en sådan kväll när jag ser fram emot att om en stund krypa upp i soffan framför en film och halvslumra istället för att läsa en bok.

Så hur gick klädbytet då? Jag är nöjd! Trots att uppslutningen inte riktigt blev som antalet som tackat ja, kan man inte bli annat än nöjd när de som faktiskt deltog verkade glada över att ha varit med. En del hade aldrig hört talas om det här med klädbyten tidigare, några tyckte det var ett fantastiskt bra initiativ och somliga tyckte det kändes märkligt att bara få gå iväg med plagg utan att betala med kontanter. Flera stycken var glada över att det var så fina kläder som lämnats in och undrade dessutom om det inte skulle bli någon nästa gång snart! Och klart det blir det!

Något jag tar med mig från detta eventet är att klädställningarna var guld värda. Plagg som hänger blir så mycket lättare att överblicka och man slipper gå och vika om och ordna prydliga högar lite då och då. Att skor är svårt att få till ett byte på eftersom det är ännu noggrannare med storlek och framför allt att vara man måste vara ännu tydligare i vad det är för regler som gäller.

Eftersom några stycken hade med sig mer kläder än vad som var sagt från början, vilket absolut inte gör något för det blir ju bara fler valmöjligheter för resten av deltagarna (de fick dock ändå bara en 5 plaggs polett), och alla inte hittade lika många plagg som de lämnat in blev det ett överskott på 100 plagg som lämnades in i Emmaus container när vi hade stängt dörrarna till eventet.

En lyckad dag!

4 svar på ”Så hur gick klädbytet då?”

 1. ja,det var verkligen ett bra och roligt intiativ detta! 🙂
  var där idag och gjorde ngra fynd.
  Själv hoppas jag att du en dag anordnar en klädbytardag med barnkläder 🙂

   1. Hej Angelica!
    Hur får man reda på när och var det blir barnloppisar och klädbytardagar? Jag missar alltid det roliga…
    Snygg och intressant blogg förresten.

    Karin

 2. Tyvärr är jag en så tråkig person som endast skulle ha haft med mig ett plagg. Jag sliter helt enkelt ut mina plagg och då blir det målarplagg av dem 🙂 men det är ju bra för miljön till min svärmors stora förtret som nog tycker att jag borde vara mer piffig av mig…
  Men riktigt roligt att du är nöjd med dagen och att deltagarna också verkar vara det. Så ska jag verkligen djupdyka i min garderob så att jag också kan vara med. Grattis till nomineringen också och hoppas att det går vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *