Nytt för tänderna

Jag handlar ju efter principen att det vi har hemma ska först ta slut och när det är dags för påfyllning gäller det att välja ett mer miljösnällt alternativ. I ett tidigare inlägg har jag sagt att jag ska visa vilka förändringar  vi gör hemma. Att vi förändrat våra matinköp, har nog varit underförstått, så först ut blev inlägget om tvättnötterna.

För ett tag sen började det även att sina i badrummet. Först ut var att byta ut tandborstar och tandkräm. Barnens tandborstar kommer i det närmsta att bytas ut dem med. Antagligen mot borstar i cellulosa eftersom huvudet är ganska stort på bambutandborstarna (även på deras barnvariant). Barnens tandkräm har däremot redan byts ut mot en naturlig  tandkräm med smak av hallon, vilket uppskattas av barnen. I samband med ett inköp av barntandborstar tänkte jag passa på att köpa tandkräm även till oss vuxna.

När det gäller tandborstarna trodde jag att träsmaken skulle irritera mig, men jag märker faktiskt inte av den. Och vad jag kan se med blotta ögat och känna med tungan verkar tänderna bli precis lika rena som med en tandborste av de välkända tandborstmärkerna med alla sina superegenskaper 🙂 Vet ni vad? När tandborsten sedan är förbrukad så slänger man den bara i komposten! Hur bra är inte det? Att de även är snyggare än en tandborste i plast ser inredningsnörden i mig bara som ett plus 😉

7 svar på ”Nytt för tänderna”

  1. Jag ska beställa allt från schampo, mascara, nötter till tandborstar. För nu behöver vi fylla på med det mesta. Lika bra att ta allt på en gång. Har du varit i ekobutiken i Alingsås? Den är väldigt fin!

    1. Shampoo, mascara, barntandborstar och tandkräm till oss vuxna är nog det som behöver fyllas på härnäst här hemma också 🙂 Är nästan aldrig i Alingsås. När jag besökte byggnadsvårdsbutiken häromveckan var nog första gången på 10 år som jag var där. Jag åker ju nästan alltid till Göteborg så jag besöker ju gärna butikerna där. Om och när jag åker till Alingsås nästa gång ska jag absolut leta upp ekobutiken 🙂

  2. Jag har använt bambutandborsten en tid nu. Den funkar bra men jag har svårt att väja mig att ha trä i munnen.
    Det kan vara det att jag har en liten mun 🙂

  3. Jag diggar bambutandborstarna. Men som jag nämnde i mitt inlägg; vore bra om någon kunde göra en svensk furuvariant! 🙂
    Kul att du blivit nominerad till miljöpris! Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *