Nära Ekolivs smygpremiär

 
Idag tog jag med mig loppan på smygpremiären av Nära Ekolivs i Borås. Smygöppningen var enbart öppen för medlemmar men den 5:e september slår de upp portarna för allmänheten. Vill du göra ett besök i butiken så hittar du den på hörnet av yxhammargatan-ö.långgatan.

Jag älskar när det går att köpa matvaror i lösvikt och lägga dem i småpåsar. Eftersom alla besökare gavs chansen att lämna lite förslag så önskade jag, trots papperpåsarna för lösviktsvaror, att de även skulle erbjuda påsar av tyg som man kunde köpa och ta med sig när man besökte affären. 

Det fanns även en vision om en caféhörna om viljan fanns hos medlemmarna och eftersom jag vid ett besök hos ett ekocafé i en av grannorterna fått syn på en liten bokbytarhörna, en idé jag genast blev förälskad i, var jag såklart även tvungen att lyfta den till listan.
  
I vanlig ordning så fick det bli lite stödköp av sådant som ändock skulle behöva införskaffas så det blev lite frukt och ägg denna gången.

Äntligen finns det en dedikerad ekobutik i stan! En butik där jag vet att allt är eko och jag inte behöver leta ihjäl mig efter gröna skyltar i ett hav av varor.

2 svar på ”Nära Ekolivs smygpremiär”

  1. Visst är det härligt att köpa i lösvikt, att kunna ta så mycket man vill och slippa dra hem påsar (jag har både små tygpåsar med mig, och återanvänder också papperspåsarna från tidigare köp i affärerna). Kul att en såpass ”liten” ort som Borås också får en sådan affär – annars känns det som att det tidigare har varit storstäderna förunnat.

    Jag upplever att tillfredsställelsen av att gå och handla i sådana butiker är hög. Det är inte lika stressigt, och du har en möjlighet att göra något mer miljöetiskt korrekta val. Jag upplever inte heller att det blir dyrare. Du råkar sällan impulsköpa en massa bra att ha saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *