High Chaparral

Vi har fortsatt att turista i vårt närområde. Eller närområde är väl att ta i men i förra veckan gav vi oss ut på äventyr och åkte den dryga timman till High Chaparral.

IMG_5226_bw

Jag har aldrig varit där innan och jag måste säga att jag älskar miljön. Hur det till exempel dras runt på en gammal popcornvagn. Jag älskar också att det är omöjligt att veta hur många som går runt där utklädda i deras jobb som statister och hur många som är där utklädda av eget intresse. Jag vet till exempel att min ena fina vän säkerligen hade gått all in för att smälta in i miljön.

IMG_5231_bw

Vi såg på alla shower utan en, vaskade guld som sedan gavs sken av att bli smält till en peng, promenerade bort till ponnyridningen och givetvis åkte vi tåget som blev rånat på vägen.

IMG_5244_bwEftersom vi ville göra det till ett riktigt äventyr valde vi att, trots den relativt korta resvägen, även stanna kvar där över natten.

Normalt sätt tycker jag att om jag inte har något snällt att säga kan jag lika gärna vara tyst men om Kolmården och Borås djurpark genom åren har imponerat mig med sin hållbarhets kommunikation och sitt hållbarhetsarbete borde High Chaparral skämmas! Det fanns exempelvis inte en enda ekovara på frukostbordet, det var plastskedar till te/kaffe och äggen och även plastkoppar syntes.

 

 

4 svar på ”High Chaparral”

  1. Kan tipsa om ett Svanenmärkt hotell inte långt därifrån. Hestraviken. Väldigt trevligt! Och garanterat inga plastbestick 🙂

  2. Hej!
    Kul att du gillade besöket! Jag som drar popcornvagnen på bilden!
    Det är ett spännande och roligt jobb som man gör för man gillar allt där och runt omkring samt Western och tidsepoken osv. Stämningen är underbar!
    Tyvärr jobbar jag inte hela sommaren i år då annat kom ivägen…

    1. Hej Johan! Kul att du hittat hit och passar på att be om ursäkt för att jag symgfotat dig 🙂 Måste vara en dröm om man gillar ”stilen”! Som att vara på ett konstant LAJV och få betalt för det 🙂 Blir nog ännu ett besök i sommar om barnen får bestämma och ser jag dig med popcornvagnen lovar jag att säga hej 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *