När man inte vet vart man ska börja

För varje gång vi handlar byter vi ut mot lite fler ekologiska råvaror. Om man vill börja köpa mer ekologiska råvaror, men inte riktigt vet var man ska börja har Naturskyddsföreningen listat de 5 västa varorna.

  • Kaffe
  • Bananer och vindruvor
  • Mejeriprodukter
  • Kött
  • Potatis

Så om du inte vet vart du ska börja, börja där 🙂

Vi äter ju en hel del frukt i den här familjen och då väljer vi numer alltid ekologiska sådana. Finns det inte ekologiska äpplen eller bananer så väljer jag en annan frukt istället. Sen kan man ju alltid fundera på hur bra det egentligen är att köpa äpplen från Italien, även om de är ekologiska. Transportsträckan gör ju tyvärr även den sitt.

Om man bortser från att det betyder att sommaren närmar sig sitt slut så längtar jag massor till när våra äppelträd bär solmogen frukt. Frukt med 0 i transportsträcka och 0 i bekämpningmedel.

Som en liten parentes måste jag bara berätta om det otroligt vackra fatet som frukten ligger på. Det är helt handgjort i en liten by i Bulgarien och en bröllopsgåva från familjen. Älskar saker som är unika och gjorda med kärlek!

6 svar på ”När man inte vet vart man ska börja”

  1. Jag försöker att köpa så mycket ekologiskt som möjligt, men så blir det inte alltid. På sommaren går jag ner till marknaden och köper, men det är ju inte paketerat, så det saknar ju info. Men jag vet…. bara att fråga. Men på vintern köper jag från ekoladan.se som har hemkörning. Inte så miljövänligt med bil, men det är i allafall från stockholmsområdet. (Kan ev finnas i andra större städer i Sverige) Vart bor du, (om man får fråga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *