De ogrönaste fingrarna

Hittills har inget som kommit innanför dörrarna överlevt. Inte ens orchidéer som enligt Bosse Rappne ska vara bland de enklaste att sköta. Men skam den som ger sig. Jag ska lyckas!

Förra året odlade jag både morötter och sockerärtor i min odlingskrage och i år försöker jag mig på att förså tomater. 7 krukor har jag och trots mina otroligt ogröna fingrar hoppas jag på att åtminstone en av plantorna ska bära frukt. Nu tror jag det är dags för plantorna att planteras om. Jag har hört att de kräver gott om plats så de kan växa till sig ordentligt.

Odlar du något?

3 svar på ”De ogrönaste fingrarna”

  1. Här odlas det solrosor, krasse, smultron och kanebass ormar (vad det nu blir för något?) inne. Sen när det går att odla ute blir det sallad, morötter, persilja, dill, rädisor och gräslök. Det är något jag alltid sått så det är säkra kort för en som har ogröna fingrar 😉

  2. Jag började odla tomater och ruccola förra helgen. Tomat-fröna har blivit 10 cm långa, ruccolan började växa men ser rätt livlös ut nu. Jag är likadan…. hoppas hela tiden att de ska växa, bli starkare och till slut bära frukt man kan äta. Men vi hoppas. Förra året hade jag örter, men dom fick bladlöss. =) Ska försöka igen nästa helg med basilika, timjan och mer ruccola.

    Jag tror mina gröna fingrar ska växa allt eftersom. =) Hoppas dina gör det också. =)

  3. Precis… skam den som ger sig. =) Min kollega berättade att ruccolan sprider sig som ogräs om man planterar det i en rabatt istället för en kruka. Men det var tur att grannarna var vegetarianer. =)

    Hmm tror jag hittade in till dig antingen genom någon lista med hälsobloggar, eller så var det på bloglovin… då kan du ha varit nära mig med följare och kategoriserad under ”Hälsa”. Nu minns jag inte! =)

    Tackar för gratulationerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *