Mini Rodini Hållbarhetsrapport

Idag damp den ner i min inkorg, Mini Rodinis Hållbarhetsrapport 2015. Innan vi belyser innehållet vill jag ge dem en 10a för layouten. Tänk att man kan få hållbarhet att presenteras så otroligt snyggt, känns lite grann som ett glossy magazine. Och deras hållbarhetsarbete är ju såklart ännu snyggare!

Under året har bland annat sett till att:

  • Alla deras transporter mellan lager, butik och huvudkontoret sköts med cykel istället för bil.
  • Deras plaggpåsar numera är komposterbara och förmultar inom 5 år
  • De har intruducerat plagg i GOTS-certifierad ull och all deras bomull är ekologisk!
  • De har gått med i Fair Wear Foundation, en oberoende organisation som arbetar för att förbättra villkoren i fabriker inom textilindustrin, för att öka sitt sociala ansvar! Heja dem!
  • De är dessutom eminenta på att ta hand om spillmaterial och det var inte så längesen de släppte filtar av lappteknik för att ta tillvara på resterna.

Visste ni att Mini Rodini för att säkerställa hållbarhet även för att har riktlinjer för hur och vart de får köpa in produkter till företaget så som mat, förbrukningsartiklar och städmaterial och när de har event av olika slag så har de en policy som säger att maten måste vara vegetarisk.

Jag älskar deras transparens och jag ser verkligen fram emot att se vad Mini Rodini gör under 2016 och framför allt ser jag fram emot deras mål med strategiskt uppsamling för återbrukning av gamla plagg.

Detta inlägg är inget samarbete med Mini Rodini det är bara jag som vill lyfta ett bra hållbart företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *