Auro väggfärg i barnrummet

Vi har länge funderar på att införskaffa STUVA loftsängar från IKEA till barnen och nu slog vi slag i saken. Eftersom de är ganska stora får de inte plats i de rummet barnen delat tidigare så vi bestämde oss för att göra en rockad trots att det inte är långt kvar till vi flyttar ner i källaren.

Iallafall fick jag sent i tisdagskväll för mig att jag vill passa på och måla om rummet eftersom det skulle tömmas helt så vi kune bygga sängarna. Min vän Jennie (@levagiftfritt) har pratat väldigt väl om den ekologiska väggfärgen från Auro så jag ville inte målat med någonting annat.

Så här står det om färgen på Byggfabriken:

”Auro väggfärg 321 är en ekologisk färg som består av en blandning av naturliga mineraler och pigment, samt biologiskt nedbrytbart bindemedel (Replebin©). Certifierat VOC-fri. Auro väggfärg är lika lätt att måla med som en vanlig väggfärg, men innehåller ingen plast, petrokemi eller syntetiska ämnen. Färgen är diffusionsöppen, vilket betyder att den andas och skapar därmed inte problem med innestängd fukt som plastfärger kan göra. Inomhusluften blir bättre och luftfuktigheten stabilare.”

456-153-vaggfarg-321-puderrosa-5-lit_7c67e7760fDet var bara ett problem, leveranstiden är fem  (FEM!) dagar och jag hade ju bara två arbetsdagar och sen var det ju fredag. Så onsdag morgon kontaktade jag byggfabriken som är återförsäljare av Auro. Både Göteborgsbutiken och huvudkontoret i Malmö engagerades i mitt dilemma och på onsdag eftermiddag, flera olika lösningsförsök senaste var mitt målningsinfall räddat. Men det skulle aldrig ha gått utan den fantastiska personalen på Byggfabriken. Känns knappt tillräckligt men STORT TACK för att ni är så service minded!!

Jag hade ytterligare ett problem utöver färgen,jag behövde spackel för alla borrhål och spacklas behövdes ju göra redan på torsdagen. Hur fasen skulle jag få spackel så fort?! Jo jag frågade ju såklart @levagiftfritt som nyligen varit i renoverartagen och som tur var hade hon kvar av sitt ekospackel så jag kunde kika förbi och hämta upp spannen.

Ibland är det klurigt att både vara så otroligt spontan som jag är samtidigt som jag vill göra medvetna val för saker är ju inte alltid så lättillgängliga som jag skulle önska. Som väl är ger jag inte upp i första taget och det brukar ofta löna sig. Som i det här fallet.
grå magnolia tapetIgår eftermiddag levererades iallafall färgen till min arbetsplats och när jag slutade  jobbet åkte jag direkt för att tömma ur rummet och börja maskera och täcka för. Fick hjälp av min fina vän Sofie och det var härligt att både få hjälp och sällskap. Värre var det när andra laget skulle målas vid midnatt! Då fick jag snällt kliva upp själv 😀
Det har varit några väldigt intensiva 24 timmar innan barnen kom hem och fick se sitt nya rum. De visst inte alls vad vi höll på med här hemma och det första Julia sa när hon fick se mig var ”Mamma varför har du grejarbyxor på dig?”
 Jag ska försöka fotografera det färdiga rummet i dagsljus imorgon men fram tills dess får ni hålla tillgodo med att ni hur färgen ”Puderrosa” blev hos oss. Väldigt mycket mer lilatonad än vad jag kunde tro men om barnen är nöjda är även jag nöjd.

Så förutom att färgen inte upplevdes så rosa som jag egentligen skulle önska så var den som en fluffig dröm.. Som mousse.. Och när färgen hade torkat blev den helt matt och silkeslen, precis som jag vill ha den. Jag kommer aldrig måla med något annat igen. Förutom till vårt 100 kvm källarprojekt som vi också håller på med. För trots att även Auro är diffusionsöppen så rekommenderas silikatfärg till källaren på grund av den höga fuktigheten som brukar vandra i källarväggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *