Medicinen kallas kunskap

20130126-204526.jpg
Såg den här bilden på Facebook idag och den är ju så sann. Han är så vis den där Skalman och en dag hoppas jag på att även jag ska vara det. Så vad gör jag för att uppnå detta? Slukar litteratur, läser runt på nätet, diskuterar med vänner. Ja, allt jag kan för att öka mina kunskaper och inte bli lurad!

Nu vet vi att vällingen innehåller tungmetaller, att många plaster är hormonstörande och/eller cancerframkallande, att konservburkar är fulla av Bisfenol A som läcker över i innehållet och att teflon är skadligt. Vi kan inte längre bli ”lurade”. I varje fall inte när de gäller dessa produkterna, men hur är det med resten av artiklarna i produkthavet? Vi kan inte ta för givet att det som står på varuhyllorna inte är skadligt, men ska det verkligen ligga på den enskilda individen att hålla reda på allt?

Tänk vad mycket enklare det vore om handlaren hade koll så inte alla som handlade i butiken hade behövt ha det. Ännu bättre om återförsäljaren hade haft det och såklart allra bäst är det ju om producenten tog sitt ansvar. Men fram till dess är det upp till oss individer att söka kunskapen till att göra rätt val när vi handlar och använda vår kunskap till att utöva vår konsumentmakt rätt och se till att vi inte blir lurade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *