Hur svårt ska det vara?

Denna veckan börjar med många nya och intressanta åtaganden. Ett är att jag skaffat mig ett träningskort på ett av stadens träningsanläggningar. I och med detta så behövde jag skaffa mig ett par träningsskor eftersom jag faktiskt inte äger ett par, men att hitta ett par av miljövänligt slag var ju inte det lättaste. Ett par i naturgalvat läder, återvunnet material eller ekologisk bomull borde ju finnas någonstans, men jag verkar iallafall inte vara kapabel till att hitta några. Jag personligen kan ju tycka att det borde ligga både i tillverkarnas och återförsäljarnas intresse att ta fram och sälja dessa. Så nu vänder jagmig till er mina kära läsare. Vet du vart jag kan hitta några?

Update: Fick en länk på Ekomorsans facebooksida till ett par ekoträningsskor från Brooks. Stora delar av skon är gjord av återvunnet material och verkar i stort sett biologiskt nedbrytbar. Om fler skulle vara intresserade finner ni dessa här.

9 svar på ”Hur svårt ska det vara?”

  1. Vilken bra fråga och intressant tanke! Med handen på hjärtat så har jag aldrig funderat på miljövänliga träningsskor. Nu får vi alla ta och ställa frågan i våra sportaffärer 🙂

    Ha det gott!
    Katarina

  2. Åh, jag vill också veta! Lika viktigt borde det dessutom vara att de är tillverkade under justa förhållanden, vi minns ju alla skandalen när det uppdagades att Nike-skor kom från sweatshops. http://en.wikipedia.org/wiki/Nike_sweatshops Och varför andra tillverkare skulle vara bättre är oklart när de konkurrerar på samma marknad och förmodligen använder samma eller liknande underleverantörer. Så det borde absolut finnas möjligheter att konkurrera med gröna och rättvisa skor!
    Den här länken hittade jag, där listas försäljare av klimatsmarta skor. Jag hann inte kolla igenom alla efter just gympaskor vilket verkar extra trixigt, men är man intresserad av skor och kläder i allmänhet verkar det finns ett hyggligt urval. http://klimatsmart.se/?page=products&action=select&cat=1303&mode=wide

  3. Kanon ju! Dom lila vill jag ha! 🙂 Om du köper såna så får du gärna lämna ditt omdöme. Tycker det är svårt att köpa skor på nätet. Lycka till med träningen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *