Gammalt blev ”nytt”

Idag har jag spenderat min dag på något som går lite hand i hand med syfestivalen som är i stan denna helgen, nämligen syjunta. Jag och ett par vänner ockuperade biblioteket/arbetsrummet hos den ena av dem. Där fick vi både en hel del tjôtat, en hel del fikat och även en del sytt.

Jag ägnade mig åt att ta in en klänning (med en hel del hjälp med nålandet) så nu har jag en ”extra” klänning att använda. Med väldigt mycket hjälp blev även en blus lagad och dessutom gjorde jag om en gardin till ett påslakan till lillans säng. Egentligen skulle det bäddas med först när hennes rum är klart men eftersom jag är som jag är och absolut inte kan vänta så åkte det såklart på nästan direkt när jag hade kommit hem. Jag ville ju även visa er lite grann av det fina tyget. Blev verkligen supernöjd med resultatet!

4 svar på ”Gammalt blev ”nytt””

  1. Vilken produktiv syjunta! Tycker att ofta på mina syjuntor blir det mycket fikat och lite gjort, är kanske för att vi mest satsar på att sticka/virka och inte på fixarprojekten som jag mest av allt har behov av. Fast det är himla trevligt! 🙂

    1. Jag hade hur många saker som helst som stått länge på att-göra-listan men fick avklarat lite grann iallafall trots en hel del prata och fikande så jag känner mig nöjd. Förskolefröknarna kommer nog dock bli mindre nöjda om jag inte får gjort lite klädmärkning snart 😉 Tänkte anamma ditt trick! Har namnlapparna från Glada glodan sen lång tid tillbaka men saknade tillräckligt brett band…

      Jag hade även med mig mitt virkprojekt som pågått i 2 år men snart, snart på någon junta kanske giraffen blir klar 😉

  2. Vad fint det blev 🙂 Vad har ni för tips för namnmärkning för barnkläder? Jag känner att jag måste ta tag i märkningen, men kan inte bestämma mig för vilka typer av namnlappar som ska användas och var de ska beställas från. Tips mottages tacksamt 🙂 eftersom jag gärna ger bort eller säljer urväxta kläder är det ju bra om namnlapparna går att ta bort så småningom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *