Att göra något av spillet

20120928-203635.jpg
Tidigt i morse for jag och barnen mot Göteborg. Siktet var inställt på skärgården och planen var att andas salttung luft, känna vinden i håret och umgås och äta gott med en fin vän och hennes dotter.

Julia, som vännen heter, har ett ljuvligt hem som är inrett i en härlig mix av både loppisfynd och designklassiker. Dagens bästa ”pryl” hittade jag i sällskapsrummet. Där i en korg låg det två underbara tygrullar, gjort på ihopsydda tygslattar i Nepal. Fantastiskt att de faktiskt finns dem som tar tillvara på det tygspill som blir i fabrikerna. Jag antar att det borde bli en hel del på en dag.

Liknande rullar funderar jag på att sy ihop själv när jag får överblivet tyg. Perfekt att använda för att virka eller varför inte använda det till att väva en trasmatta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *