Ekofavoriter i badrumsskåpet

ekologiskt badrum
Idag tänkte jag vi skulle ta en kik på mina ekofavoriter i badrumsskåpet när det gäller hudvård. Det har ju hänt att jag tex varit på workshop där jag gjort ansiktsvatten, kroppsskrubb och ansiktsolja/kroppsolja men om jag ska vara ärlig så är det där inte riktigt jag. Inte i dagsläget iallafall. Det är ju så klart kul att lära sig, men jag mer den som köper hem produkter som jag tycker funkar fint för mig.

Och jag är enormt svag för snygga förpackningar. Jag är helt klart en så kallad förpackningsnörd. Och dessa fyra märken är det som idag har kvalat in som ekofavoriter på mina hyllor. Svenska Maria Åkerberg, Estelle & thild, Organic oil Co samt amerikanska John Masters Organics.

Ansiktsvattnet använder jag dagligen och det är till för att dra ihop porerna efter rengöring innan man applicerar serum och dagkräm. Jag använder faktiskt inte dagskräm i dagsläget även om jag kanske borde utan nöjer mig just nu med Vitamin C serumet.

Skrubben använder jag ungefär en gång i veckan och jag tycker ansiktet blir sådär babylent av den. Jag är även på jakt efter en bra lermask jag kan använda i samband med skrubbningen.

Läppbalsamet använder jag morgon och kväll i samband med tandborstning och däremellan under dagen använder jag både läppsyl och läppglans.

ekologisk ansiktsrengöringKroppen min smörjer jag med body butter efter duschning och oljan går åt vid massage samt om jag är extra torr. Oftast brukar jag bli det om smalbenen både sommar- och vintertid. Kanske beror på att benen är lite extra utsatta i och med rakning men jag vet faktiskt inte.

Jag har även en väldigt torr hårbotten och när jag var ung har jag som så många andra gjort misstaget att tvätta med head&shulders vilket jag idag lärt mig bara gör en torr hårbotten värre. Så nu för tiden brukar jag efter dusch massera in lite serum i hårbotten och jag tycker faktiskt att det blivit bättre.

Vilka är dina favoritprodukter i badrumsskåpet när det gäller hudvård? Har du någon produkt som du ännu inte lyckas byta ut mot ett ekoalternativ? Jag har deon kvar. Hur många olika jag än provar så verkar ingen ekok riktigt do the trick..

10 svar på ”Ekofavoriter i badrumsskåpet”

 1. Jag har hört att kokosolja ska vara väldigt bra för torr hårbotten. Eller ja kokosolja ska ju vara bra för det mesta, allt från att använda det på huden till att äta det. Har dock inte provat det så mkt för tja jag tycker det smakar bläää.
  Just nu har jag gått ifrån mina ekologiska ansiktsprodukter då jag inte tyckte de var bra. Jag har haft Estelle & Thild ansiktsrengöring och dagkräm men huden blev fet och jag fick blemmor. Någon bra foundation/BB-cream har jag överhuvudtaget inte hittat i ekologiskt så där har jag kört Bodyshop.
  Nu kör jag med produkter från Forever Living. Produkterna är inte ekologiska fullt ut men aloe veran som är grunden är ekologiskt odlad och personalen som arbetar med aloe veran har bra arbetsvillkor och dessutom så mår min hud riktigt bra av produkterna. Allt det gjorde att jag valde dessa produkterna istället för ekologiskt.

  1. Jag har tidigare gjort inpackning med kokosolja. Funkar bra men är jobbig att få ut håret efteråt.

   Låter inte kul att bli fet/oljig och blemmig så förstår att du gick ifrån dessa för att använda nått som funkar för just din hud

   Kram

 2. Kan inte hitta någon fotktäm som funkar, använder en från Apoteket som håller fötterna mjuka hela vintern. Vill inte upp för mycket i pris, och de billiga ekovarianter jag testat har inte bättre effekt än vanlig hudlotion. Tips? 🙂

 3. Jag älskar MÅ, använder hennes produkter rätt igenom, bra pris på fina produkter! Tips är deras lermask som heter face mask gentle! Tycker det funkar bra med deras deo citrus spray så jobbar jag in den med saltstenen så håller jag mig en hel dag!

 4. Tänkte också tipsa om MÅs lermask men såg att Malin hann före. Jag har precis börjat använda den och tycker den är suverän! Ger resultat på en gång (både len och lyster) Kram

  1. Hihi ja du va superfin i masken på instagram 🙂 Blir till att prova den nästa gång jag kommer förbi nån som säljer MÅ. Måste fylla på med ansiktsvatten också 🙂

 5. Jag har blivit kär i Maria Åkerberg, eller åtminstone i hennes produkter 🙂 De har verkligen förändrat min hy, tänk att det ska behöva ta 30+ år innan man hittar vad som fungerar för just mig 🙂 De är lite dyrare, men helt klart värda sina extra slantar. Dessutom upplever jag dem som dryga och jag använder inte särskilt många produkter. Har skrivit en del kring just detta här:
  http://minimalisterna.se/ekotrangsel-i-badrumsskapet/
  http://minimalisterna.se/eko-i-badrummet/

  Deo kör jag också vanlig då jag verkligen behöver en bra sådan och för mig fungerar inte eko-varianter, den är utan parabener, parfymer mm iaf…

  Blir nyfiken, vad använder du för läppglans?
  Jag har svårt att hitta något riktigt bra eko, kör med Naked Lips färgade varianter men upplever inte att det blir så mycket färg på själva läpparna.

  1. Ja visst är MÅ bra 🙂 gillar även M Picaut men de är ännu snäppet dyrare. Ja har haft lite tester från dem så vet inte riktigt hur de blir även långvarig användning.

   Har inget ekoläppglans utan använder fortfarande mina Dior eftersom jag gillar de så mycket och de inte hunnit ta slut än. Hade 3 stycken när jag påbörjade min detox av badrummet.

   Precis deo är supersvårt, jag kan inte få ekovarianterna att hålla mig torr och inte heller luktfri.. :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *