Att göra ett eget insektshotell

Jag älskar när barnen kommer hem från skolan och har snickrat ihop något i slöjden och jag älskar att det senaste alstret var ett insektshotell. Jag har länge velat köpa ett men inte kommit mig för och nu har vi alltså ett, som barnen gjort själva.

Ett insektshotell är superbra för att gynna den biologiska mångfalden. Något som tyvärr utarmas mer och mer för varje dag men som är livsviktig att vi försöker bibehålla. Utan alla små djur har vi inget som pollinerar våra grödor tex och om vi utrotar det som äts av andra djur så kommer det också bli problem högre upp i näringskedjan. Allt kommer minska.

De ska bli så kul att se vad som vill ta plats här i och jag ser fram mot att få djupdyka mer kunskapsmässigt kring de insekter som flyttar in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *