Ekomorsan tipsar Grön skönhet

Skydd mot solen

juni 7, 2013

solskydd+ecocosmeticSolen är som sagt här och med den kommer ju viljan att ta till vara på soltimmarna och vistas så mycket utomhus som möjligt. Med solen kommer det ju, som vi alla vet, en del risker och det gäller att skydda sig ordentligt.

Allra bäst och ju såklart att gå runt i heltäckande kläder, ha på barnen soldräkt och solhatt, och vistas en del i skuggan. Allra helst under de timmar då solen är som starkast (mellan kl 11 och 15). Men det händer ju både en och två gånger att vi gärna är ute under just dessa timmar och ibland är det även lämpligt att vi smörjer oss.

I år föll valet av solskyddsfaktor på Eco cosmetics variant. Det var väldigt lätt att tillgå eftersom den ingår i vår Coops sortiment. Jag köpte en sololja till oss vuxna och en kräm med extra hög solskyddsfaktor till de små.

Både oljan och krämen är baserade på titanoxid vilket är det bästa av det värsta om jag ska uttrycka det så. De ingår i gruppen fysikaliska skydd vilket gör att de reflekterar UV-ljuset istället för att mixtra med våglängderna som de kemiska solskydden gör. Förutom att de är fria från zinkoxid (som kan bilda fria radikaler och är väldigt dåligt för våra fiskar och vattenlevande organismer) innehåller de ingen petroleum, paraffin och silikonderivat och inte heller PEG (Polyethylene glycol) och paraben. Oljan sägs även vara fri från nano teknologi och har därför svårare att tränga in i huden (detta är en bra sak för användaren).

Barnkrämen är väldigt fet och jag tycker det känns tryggt eftersom det verkar som den inte löses upp i vattnet och inte heller tränger in i huden. Den blir helt enkelt ett skyddande lager. Precis så som jag vill ha det!

Nu låter detta inlägg kanske som en betald eller på annat sätt sponsrad recension men jag vill bara föregå er med att så inte är fallet. Jag tycker att produkterna verkar vara ett väldigt bra alternativ och vill därför dela med mig av det jag vet. Har ni hittat någon annan bra produkt på marknaden så dela gärna med er i kommentarsfältet.

0

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Ylvan juni 8, 2013 at 12:07

  Passar ju bra inför WorldOcean Day idag. 🙂 Jag fick en tub Invisible Zink av min granne som hävdade att det var det bästa. Jag har inte hunnit dubbelkolla det, men det var uppenbarligen inget bra val för en marinbiolog… Särskilt inte en dag som denna. Jag kör iofs oftast med solhatt och långärmad UV-tröja.

  • Reply Ekomorsan juni 8, 2013 at 22:19

   Åh en solhatt skulle jag behöva 🙂 hmm nått som heter något med zink låter ju inte bra i första anblick iaf 🙂

 • Reply Solkatten juni 8, 2013 at 15:19

  Jag kan bara hålla med dig om att Eco cosmetics solkräm är bra, jag skrev själv ett inlägg om den för ett tag sen: http://miljotankar.blogspot.se/2013/05/om-solkram.html

 • Reply Samvetssnurr juni 8, 2013 at 20:01

  Jag har också köpt den. Kunde inte heller hitta bättre. Men jag är stolt över att jag för första gången har investerat i en hatt att ha i solen!

  • Reply Ekomorsan juni 8, 2013 at 22:20

   Solhatt till mig kommer nog att hamna på veckans in:ut inom kort 🙂

 • Reply Jenny / Ekomamma i stan juni 8, 2013 at 22:06

  Vi kör också Eco cosmetics hör hemma. 🙂 Har funderat på att testa någon annan bara för att, men tycker att deras är så bra att det är dumt att byta.

  • Reply Ekomorsan juni 8, 2013 at 22:20

   Hihi om du testar och hittar nått bättre får du gärna hojta till 🙂

 • Reply Anna juni 9, 2013 at 17:04

  Kan bara hålla med dig om att Eco cosmetics är bra! Apotea har lägsta pris jag har hittat, efter lite bechmarking. Dessutom fraktfritt. Har även testat Organic Peoples som var bra, men lite svårare att få tag på. Har skrivit ett inlägg om solskydd här med tips på superbra solhatt/keps:)
  http://hejeko.blogg.se/2013/june/skydda-er-fran-solen-utan-kemikalier.html
  Ha det fint!

  • Reply Ekomorsan juni 9, 2013 at 21:40

   Då ska jag kolla in Apotea nästa gång det är dags att inhandla. Tack för tipset! 🙂

 • Reply Hanna juni 10, 2013 at 09:38

  Jag har testar Eco Cosmetics ansiktskräm med solskydd, men min hud mådde inte alls bra av den. De senaste två somrarna har jag använt Laveras spray för barn. Den är tjock och lite gulaktig och fungerar utmärkt. I år passade jag på att köpa på mig naturligt/naturkosmetiskt solskydd i Tyskland på deras apoteksliknande kedja dm. Jag köpte deras eget märke och ett första test visar att den är riktigt tjock och kritvit 🙂 Vi får se hur den funkar. Jag återkommer med recension under sommaren.

  Hanna (skrumulte.blogspot.com)

  • Reply Ekomorsan juni 11, 2013 at 21:10

   Ser fram emot en recension 🙂

 • Reply Therese juni 10, 2013 at 15:51

  Vi använder Maria Åkerbergs solskydd och en hel del av hennes andra produkter också. Superbra!
  http://www.dermanord.se/content/

  • Reply Ekomorsan juni 11, 2013 at 20:57

   Då ska jag ta och läsa på lite om hennes produkter så får vi se om det blir till att testa nästa gång 🙂 Tack för tipset!

 • Reply Madelene Palmér juni 10, 2013 at 23:55

  Jag skulle aldrig vilja ta bort den ynka D-vitaminlagring som sker under sommaren, varken för min dotter eller mig. Då finge vi verkligen vara känsliga i huden. Många av de allergier vi dras med i dag beror på just detta bl.a. Vi behöver få sol på våra kroppar!!! Och jag svamlar inte: forskningen är tydlig, och förmodligen beror inte ens hudcancer på för mycket sol.

  • Reply Ekomorsan juni 11, 2013 at 20:50

   Menar du att vi inte lagrar någon d-vitamin om vi har på oss solskyddsfaktor?

   • Reply Madelene Palmér juni 11, 2013 at 22:00

    Det menar jag. Det blockar produktionen av D-vitamin. Fullständigt!
    De flesta på nordliga breddgrader har brist på detta. Tyvärr 🙁

    • Reply Ekomorsan juni 13, 2013 at 22:56

     tur jag bara använder solskydd med måtta då 🙂 Hur är det med UV kläder.. Blockar de med?

     • Ylvan juni 24, 2013 at 12:26

      Alla kläder blockerar, men man kan ju vara ute lite grann tider när solen inte gassar som värst.

     • Ylvan juni 24, 2013 at 12:28

      Men solen ÄR farlig, här i Australien så får man vilka tider och vilka dagar som de farliga strålarna är som värst då man absolut inte ska vara i solen och när och hur länge man ska vara i solen för att täcka dagsbehovet av D-vitamin.

     • Ekomorsan juli 4, 2013 at 22:34

      Australienare verkar helt klart mer vettiga 🙂

 • Reply Madelene Palmér juni 10, 2013 at 23:58

  Vill man skydda så är kokosolja bra, sfp 15 tror jag, och helt naturligt. <3

  • Reply Ekomorsan juni 11, 2013 at 20:49

   Då ska jag prova det på mig själv för 15 är tyvärr för lågt för barnen tror jag.. Använder idagsläget koksolja till att smörja mig när jag är torr och som hårinpackning (http://ekomorsan.com/en-alternativ-harkur/)

   • Reply Madelene Palmér juni 11, 2013 at 22:01

    Provade inpackning häromdan, och ska prova igen. Har du i balsam efter?

    • Reply Ekomorsan juni 13, 2013 at 22:56

     Nej jag använder inte balsam längre sedan jag började med kokosoljeinpackningar 🙂 Vad tycker du en så länge?

 • Reply Nilla juni 19, 2013 at 21:15

  Kokosolja som inpackning blev ju ett bra tips så här på vägen och ECO solkräm kommer beställas så fort jag hängt upp tvätten!

  • Reply Ekomorsan juni 20, 2013 at 11:47

   Kul att kunna tipsa och inspirera 🙂

 • Reply Sigri maj 22, 2014 at 21:56

  Hej,
  Nu har det ju gått ett år sen du skrev inlägget så du har verkligen hunnit utvärdera produkten;). Är det en bra solkräm? Vi har en liten tös och funderar på vad vi ska köpa för solkräm, så kom jag att tänka på dig och att du säkert skrivit om någon som är bra för både kroppen och miljön!

  • Reply Ekomorsan maj 23, 2014 at 08:11

   Vi är jättenöjda med eco cosmetics solkräm och kör med den även i år 🙂

  Leave a Reply