Du gamla, du fria

ekomorsan+boråsspelemänekomorsan+mölarpNationaldagen i år har bjudit på en hel del trevligheter med fina vännerna. Det började med en tur till parken och lekplatsen på förmiddagen. Sedan fortsatte vi till kvarnen och lyssnade på Borås spelemän(?) och lite nationaldagstal. Eller tal och tal, det berättades en vad som sades vara en sannsaga om Gustav Vasa och svenska flaggan.

Jag har aldrig firat nationaldagen tror jag. Inte på senare år och kan inte minnas något speciellt från barndomen. Jag tycker iallafall att det är trevligt att lyssna på nyckelharpa och kan definitivt tänka mig att återkomma nästa år. Jag kan inte undvika att fråga mig om detta med att spela nyckelharpa är något som kommer att dö ut? Jag hoppas inte det! För nyckelharpa och folkdräkter i kvarnmiljö är något av det mest pittoreska jag varit med om!

Har ni hittat på något särskilt denna (för väldigt många) lediga nationaldag?

 

2 svar på ”Du gamla, du fria”

  1. Jag är en sådan där tråkig icke-firande person men jag gillar att vardagsfira lite när som helst. Jag är bara dålig att träffa rätt dag 🙂 Vi har varit ute och rensat i landen och gosat kaniner i stället. Men det är ju också bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *