Inget mer sköljmedel

Home / Vardagligheter / Inget mer sköljmedel

När jag väntade vårt första barn började jag dra ner på mängden sköljmedel jag använde när jag tvättade våra kläder. Jag har ju hört att sköljmedel kunde orsaka allergier hos små barn. Vid denna tid var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört och jag gillade när mina kläder doftade gott. Och dofta gott det var lika med parfymerad doft.

Men ju mindre sköljmedel jag använde ju mindre började jag tycka att just sköljmedel doftade gott. Den konstgjorda doften av sommaräng började snarare göra mig lite smått illamående. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.