Grön skönhet

Höstliga toner från Zuii Organic i sminkväskan

januari 2, 2017

ecobeautyhop-zuii-kure

Under mitt blogguppehåll passade jag bland annat på att fylla på mitt sminklager lite grann. Jag har målade naglar näst intill varje dag och favoriten här hemma är utan tvekan Kure Bazaar. Jag har ju bloggat om Kure några gånger innan just för att de är en storfavorit. De är snabbtorkade, täcker fint och är fria från DBP och formaldehyd och denna gången var det ett bronsfärgat metalliclack som jag föll för.

Jag har aldrig varit ett fan av att måla läpparna med läppstift. Om jag bortser från fjortistiden då vi hängde på hedendiscot under Gothia Cup och det skulle målas med mörkbrun/svart läppenna runt kanterna och detta skulle sedan fyllas i med vitt. Exempelvis så användes idominsalva flitigt. Ber till gudarna att det inte finns några bildbevis i kompisarna fotoalbum från den här tiden.

Någon gång efter sommarlovet vaknade jag till liv och kom fram till att det nog inte var så snyggt iallafall och sen dess har jag varit en mer läppglanstjej. Gärna lite diskret ljusrosa eller ett i nära ton med mina egna läppar och som mest bara ger lite skimmer. Vet inte hur många Dior Addict jag tömt under de senaste 10 åren. Det senaste året har jag dock börjat köpa på mig några stift och läppennor.

ecobeautyhop-zuii-lips

Nu senast när jag la en beställning från Ecobeautyshop klickade jag hem både ett läppstift och en läppenna från Zuii Organic. Läppstiftet är i färgen Cashmere och läppennan är i färgen Spice. Jag skulle dock vilja säga att läppstiftet är lite mer brunt än vad det blev på kortet. Läppstiften är inte direkt något 24H lipstick som sitter som berget men det sitter helt ok. Har jag målat med det så går jag dock inte ut utan att ha det i väskan. Läppennan är dock inte en favorit och jag vet inte om jag kommer köpa den igen. Jag tycker nämligen den är väldigt hård och det river en del att måla med den.

ecobeautyhop-zuii

Så här har ni alltså det jag valde att fylla på min sminkväska med nu i höstas. Ett bronsfärgat nagellack från Kure Bazaar, ett brun/rosa läppstift från Zuii Organic och en vinröd läppenna från samma märke.

Om ni brukar måla läpparna med läppenna och läppstift, vilka är era favoriter?

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lisa januari 3, 2017 at 12:37

  Har du provat läppennorna från Maria Åkerberg? De ska vara rätt bra har jag hört

  • Reply Ekomorsan januari 3, 2017 at 12:40

   Nej jag har bara provat deras läppglans än så länge! Ska ta och kolla in vad de har för färger på deras pennor. Tack för tips!

 • Reply Kikan januari 3, 2017 at 20:18

  Ha! Ha! Älskar nostalgitrippen. Här var det Nivea som missbrukades på läpparna under den perioden.

  Jag har ju läppglans som min stora last men blev lite sugen på att införskaffa några eko-läppstift nu.

  Den eko-läppenna jag har kommer från Pastello och den tycker jag är bra.

  Kram!

 • Reply Ekomorsan januari 4, 2017 at 22:12

  Hmm har aldrig hört talas om Pastello.. måste googla 🙂

  Haha nivea måste ju ha ungefär samma resultat som idomin tror jag 🙂

 • Reply Anette januari 5, 2017 at 23:59

  Kul med nytt i make up väskan. Jag gillar inte alls färg på läpparna däremot går jag ingenstans utan mitt läppsyl. Kram Anette

  • Reply Ekomorsan januari 6, 2017 at 21:07

   Använder också läppbalsam och har både i väskan, jackan och på skrivbordet på jobbet 🙂

  Leave a Reply