Dags att reflektera över vad jag vill i livet

goalsEtt nytt år betyder, precis som hösten, en slags nystart. Tror jag fortfarande lever kvar i terminstänket då man laddade om två gånger om året. Och nystarter är ju perfekta för att reflektera över vad jag vill i livet.

Isabella Löwengrip skrev för några månader sedan ett inlägg om sina 100 mål som hon ville nå. Det är en fördel att faktiskt skriva ner sina mål och jag kan erkänna att det inte är något jag någon gång gjort. Jag är ju ett stort fan av listor så planen är att ta tag i att sätta ihop en. Precis som Blondinbella säger så är det ju svårt att definiera 100 mål men samtidigt så tvingar ju ett större antal en att tänka lite utanför boxen för att man ska lyckas sätta ihop den.

Jag har dock hunnit reflektera lite grann kring vart jag befinner mig idag och några stora mål i livet har jag ju redan uppnått. Som 25-åring hade jag både hunnit gifta mig, köpa hus och fött mitt första barn och nu en hel del år senare är jag ekonomichef vilket var mitt mål redan som 14 åring. Jag velade dock lite och ett kort ögonblick ville jag istället bli advokat. Jag har ju även som ni vet startat eget företag och webshop vilket till viss del uppfyller min butiksdröm.

För att kunna få ihop så många mål som 100 stycken är min uppfattning är att de måste ha en viss bredd och samtidigt måste de ju vara SMARTa, dvs Specifika, Mätbara, Accepterade,  Realistiska och Tidsbundna. Är de inte de kan jag ju inte veta när de är uppnådda och hur ska jag då kunna stryka dem. Dessutom  krävs nog att jag listar allt från att jag vill starta aktiebolag till att jag vill äta vegetariskt 3 gånger i veckan om jag ska kunna få ihop 100 mål.

Har du skrivit ner dina mål, hur många är dem och har du bara valt sådant som du tror är fullt realistiska eller har du tagit i lite från tåna? Att skriva om mållistan gjorde mig rusktigt pepp på att ta tag i den, pronto! Får se om jag vågar mig på att publicera den sen 😛

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *