Nya rutiner med lunchlådor

rutiner-med-lunchlador
Året har börjat bra med nya rutiner med lunchlådor till jobbet. Förutom att fylla upp våra mindre lunchlådor för att ta med till jobbet så fyller vi även upp en stor att ha till middag dagen efter. Det gör att ingen av oss måste ställa sig och laga mat direkt när vi kommer hem och vi kan istället passa på att umgås med barnen den korta stund som vi faktiskt träffar dem efter jobbet. Vi lagar istället maten när barnen har somnat.

Vi får se hur länge våra nya rutiner med lunchlådor men än så länge har vi båda haft med oss 3 av 3 möjliga och det är ju som bekant vanans makt! Lägg dessutom till den stora motivationen att en sparar en hel del på att inte äta ute. Låt säga att en sparar 50 kr per lunchlåda man tar med istället för att äta ute (då räknar jag med att en lunch hemifrån kostar ca 30 kr och en utelunch kostar 80 kr) så har vi på bara 3 dagar redan sparat 300 kr! Nu tror jag dessutom att vi egentligen sparat ännu mer eftersom vi gör storkok och får ut många måltider av varje måltid.

Att dessutom inte äta lunch ute varje dag ger förhoppningsvis även tillbaka charmen med att faktiskt gå ut och äta. Den har lite grann försvunnit när jag ätit ute så mycket. Det känns inte längre så speciellt att slå sig ner vid ett bord på ett lunchställe/restaurang när det var vardag.  Hur brukar du göra? Äter du ute eller tar du med dig eller har du kanske hittat en bra balans?

Kan vi snälla prata om en annan sak också? VAD är det med ärmarna på i princip ALLA tröjor jag äger? Är det jag som har schimpansarmar? Tröjor och klänningar med långa ärmar borde precis som byxor komma i olika längder!!! I princip alla tröjor jag köper är ett par cm för korta i ärmarna. Är de inte de när jag köper dem så är de så efter en tvätt! Det gör mig precis skogstokig! Snälla säg att jag inte är ensam här i världen?! Min lösning brukar vara att kavla upp ärmarna på tröjan men det resulterar i att jag ser lite grann ut som en fyrkant upptill.. Är det någon som vet något märke som tenderar att vara lite längre i ärmarna? Det är svinkallt på vårt kontor och jag är väldigt frusen av mig så jag vill ju gärna ha ärmar så går hela vägen ner..

 

6 svar på ”Nya rutiner med lunchlådor”

 1. Jag är imponerad!

  Skulle ni kunna lyfta tidseffektiviseringen och besparingen en nivå till genom att laga mat för två dagar och två luncher för hela familjen när ni väl lagar?

  Maten håller sig utan problem två dagar i kylen så uppoffringen blir att ni måste äta samma mat två gåner i veckan.

  #sparadkrona

  1. Vi gjorde så mycket mat att jag åt chili con carne 4 gånger i rad och mannen 3, grannarna åt hos oss ena dagen och svågern andra så vi skulle kunna klara oss längre på maten vi lagar.

 2. Köpte en gång en kappa från Gestuz. Den var väldigt snygg men absurt lång i ärmarna. Nu är jag visserligen kort men fick lämna in t en sömmerska som tog av typ 8-10 cm.
  Kolla upp dem…
  Annars – ett par snygga pulsvärmare? Eller sy på en snygg kant?
  Vad gäller matlådorna tror jag som du skriver att ni sparar mkt mer än 50kr/låda!

 3. Jag brukar äta på jobbet då vi inte har några lunchställen i närheten och bara 30 min rast (vårdpersonal).
  Men jag borde också byta till metall- eller glasburkar. Har du bra tips?
  Jag kan även tipsa om min nystartade blogg smagronafotter.blogspot.se

  Gott nytt år!

  1. Jag gillar glaslådorna från Ikea bäst. De har en bra storlek och jag gillar att de är rektangulära 🙂 metall är inte optimalt att frysa i.. kan vara värt att tänka på 🙂

   Ska spana in din blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *