Sämsta köp 2016

Sämsta köp 2016
Ok nu ska jag berätta om vad som var som hade potential i att bli förra årets bästa investering i mig själv men istället blev mitt sämsta köp 2016.

I början på förra året slogs nämligen portarna upp till ett gym här på vår lilla ort. Och givetvis ville jag vara där och stötta. Jag tror nämligen det lyfter vårt samhälle att vi har ett gym och givetvis ville jag stötta ägarna i deras dröm att driva ett gym här. Självklart var min avsikt också att faktiskt besöka gymmet.

Och det gjorde jag. Kl 5:30 på morgonen ringde klockan och jag gav mig iväg till gymmet. Tränade, åkte hem och duschade, väckte familjen och gav oss sedan iväg på jobb. Och så här gjorde jag. 5 dagar i rad och sen blev jag sjuk och sen dess har jag inte satt min fot där igen. Det var i början på februari..

Nu är det ett billigt gym, inget försvar, men det kunde varit mycket värre. Oavsett vad jag köper så älskar jag att räkna ut vad saker kostar per användning. Jag gör det med kläder, väskor och självklart med träningskort. Annars vet jag inte vad det mest fördelaktiga typen av gymkortet är.

Jag glömde bara en viss parentes i min hets mot löftet om ett sundare år, chansen att stötta verksamheter i vårt samhälle och behovet av att göra mig av med energi.. Jag gymmar inte! Jag hatar gym! Pass går jag på mer än gärna av alla dess slag men ett obemannat gym med mest frivikter och ett löpband aint my cup of Tea.

Och det fanns bara en typ av kort.. 12 mån autogiro… Så där har ni mitt sämsta köp 2016.. En dyr läxa.. Tröstar mig med att jag iallafall stöttar samhället och någons dröm och att jag iallafall inte köpt en onödigt pryl som samlar damm. Funderar även på om jag inte borde kämpa mig dit nu min sista månad på abonnemanget för att sänka kostnaden per tillfälle men det har jag ju också funderat på i 11 månader..

Vad är ditt sämsta köp?

8 svar på ”Sämsta köp 2016”

 1. en blender.dyr.stor ock tung.låter så mycket så jag fick köpa öreproppar.står bara i vägen.tänker att den måste flyttas ut från köket nu som jag rensar ock har mig.men den borde få flytta till ett annat hem…

  1. Just att den väsnas otroligt är ju svårt att veta i förväg så kan lätt se hur detta problem kan uppstå. Om du inte tror du kommer använda den så är det kanske bättre att sälja vidare dem? Då slipper du ju att den irriterar dig och tar energi varje gång du ser den..

 2. Du är inte ensam! Köpte också ett gymkort och gjorde likadant, tror jag tränade totalt sju gånger på hela året! Detta år får det nog bli ett klippkort där istället

  1. Skönt att jag inte är ensam!

   Jag har kört på klippkort på Friskis innan och då har jag alltid nyttjat dem snabbare än vad ett månadskort kostat så det har inte varit optimalt men iallafall inte så här dålig affär 😀 Men de har ju pass vilket jag gillar att gå på till skillnad från planlöst cirkulerande bland redskap och maskiner..

 3. Oj, svår fråga. Det enda jag kan komma på för året 2016 är ett par jeans där gylfen hela tiden åker upp, sååå störigt 🙂 Sen också ett annat dåligt köp jag gjorde var en sån Björn overall till dottern som föddes i januari 2016. Köpte den före hon föddes i stl 50, tänkte det skulle bli första ytterplagget.

  Fy va hemsk den var, funkade inte alls då dem var hopplös att få på en liten nyfödd bebis. När vi lämna BB så kunde vi inte få på den ordentligt, så den var halvt på och sen fick hon ha en filt runt sig. Inget bra köp alls.

  1. Nej vilken otur med både jeans och overall! Bebisar är ju så himla söta i björnoveraller men om den inte går att stänga har den ju tappat sin funktion!

   Dragkedjeproblemet har jag jätteofta! När jag reser mig från min plats påjobbet måste jag alltid reka grenen innan jag går iväg 😀

 4. Nu har vår årliga lista med ”Årets bästa och sämsta” publicerats på bloggen. Jag (Fru Minimalist) kom faktisk inte på något riktigt dåligt köp, kanske för att jag konsumerade så otroligt lite förra året. Kanske var det sämsta köpet ett köp som inte blev av, nämligen att vi inte budade högre på ett specifikt hus som vi nu i efterhand gärna hade stått som ägare till idag. Herr Minimalists sämsta köp visade sig bli det dörrgym som köptes i augusti i hopp om att få till hemmaträningen nu när vi har två små barn. Så lite samma tema som ditt gymkort 🙂

  Det bästa köpet för mig var annars just ett slags gymkort, nämligen en kurs i mammaträning som var 6 veckor lång. Den var så bra att jag bokade på in mig när den nystartade veckan därpå igen och lyckades därmed träna post-gravid-anpassat 2 ggr/vecka i 12 veckor (man hade bebisarna med på passen). Det är sällan jag kostar på mig något så ”exklusivt” men det här var verkligen en bra investering i mig själv på många sätt (har i princip bara tränat på billiga obemannade gym de senaste tio åren.)

  http://minimalisterna.se/arets-basta-och-samsta-2016

  1. Jag konsumerade inte produkter i någon större utsträckning iallafall så får glädja mig åt det 🙂 Kollade in eran ”årskrönika” och tyckte den var väldigt intressant. Herr Minimalist verkar ha en enorm skräck över att behöva förlösa barn 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *