Kost och recept

Du, jag, vi kan påverka

februari 8, 2014

Screenshot_1Bild stulen från Borås kommunalråd Tom Andersson

Jag har ju talat en hel del om engagemang här på bloggen. Att när du verkligen brinner för något kommer bra saker att hända. Det gäller att tro, med hela sitt hjärta och följa det som hjärtat säger.

En sådan sak som engagemang har lätt till är den e-petition jag bloggade om i september,  den som la till förslag att Borås Stad bara ska få upphandla ekologiska bananer framöver. Matilda, som jag träffat många gånger tack vare vårt gemensamma intresset för miljön och vad Borås kan göra, har nu sett till att mina barn inte bara äter giftfria bananer hemma utan även under sin fruktstund på förskolan.

Sen kan man ju kanske tycka att 25% ekologiska livsmedel är ett ganska mediokert mål, speciellt när Uppsala i veckan gick ut med att de ska ha 100% ekologiskt i skolmaten, men det är iallafall ett mål att jobba mot. Uppsalas mål är ju satt till att vara förverkligat till 2023 och om 9 år kanske inte Borås är så långt ifrån 100% då heller?

Tack Matilda för ditt förslag och alla som röstade för det! Jag och jag tror många med mig är otroligt tacksamma!

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Matilda februari 8, 2014 at 11:56

  Tack Angelica! Fast ni behöver inte känna tacksamhet. Känn istället, precis som du skriver om Angelica, er peppade på att det går att förändra. Tillsammans kan vi komma långt!

  • Reply Ekomorsan februari 15, 2014 at 21:02

   Tycker du är jätteduktig och en förebild!!!!

 • Reply AktivaDagar februari 8, 2014 at 12:40

  Så härligt med framsteg, och att man KAN påverka! Man känner sig ju lätt maktlös och liten, så det är bra med alla goda exempel på att man KAN agera och NÅ resultat… 🙂

 • Reply Tom Andersson (mp) februari 12, 2014 at 14:30

  Känns ju otroligt roligt att medborgarinflytandet via E-petitioner faktiskt kan ge en verklig påverkan. Sen är ju ekologiska bananer en självklarhet för mig och många andra.

  Ps. Det är bara låna på…

  Tom Andersson
  http://tom-andersson.blogspot.se/

  • Reply Ekomorsan februari 15, 2014 at 20:58

   Ja det ger ju verkligen hopp!!

  Leave a Reply