Vacker utan spackel

20140203-200316.jpg

Som de flesta av er vet så har jag under de senaste åren bantat ner badrumsskåpet rejält. Jag har slutat med att köpa hudkräm och hårinpackningar och använder mig istället av kokosolja, jag rengör ansiktet med varmt vatten och microfiberrondeller och jag håller på att testa mig fram till bästa schampot och balsammet.

Ofta när jag skriver inlägg om badrummet så vill ni veta vad jag använder för smink. Jag ville ju göra slut på det sminket jag hade innan jag köpte nytt så än så länge använder jag mig även av lite oekologisk smink men snart är även favoritögonskuggan och rouget slut och då ska även de uppgraderas. Min arbetskamrat har rekommenderat Everyday minerals så jag kör nog vidare på det där med.

Jag har provat två olika ekologiska mascaror, en från UNE som jag passade på att köpa på Åhlens City när jag var i Stockholm förra våren samt den från 100% pure som kommer från Brallis. Tyvärr har ingen av dessa varit superbra för mig då de tenderar att ha rasat vid lunchtid och jag därefter är svart under ögonen. Däremot så älskar jag borsten på 100% pure som enkelt separerade fransarna. Jag minns när jag var liten och jag stod med en nål och separerade mina fransar när den tjocka mascaran torkat till. Var jag ensam om det kan jag undra i bland? I vilket fall tänkte jag prova en vattenfast mascara nästa gång och hoppas på att den sitter bättre. Rekomenderar du någon?

Något som också införsakffades från Brallis samtidigt som 100% pure mascaran är min foundation från Everyday minerals. Jag har alltid använt mig av flytande foundation så det krävdes en hel del teknikförfiningar för att få till en lös på ett bra sett. De typ 10 första gångerna hade jag smink överallt. Först fick jag inte ut nått ur burken och sen fick jag ut hur mycket som helst. Detta gjorde ju så klart att jag flera gånger fick byta kläder innan jag kunde gå till jobbet. Men nu är äntligen tekniken på plats och jag gillar verkligen den lösa foundationen. Den känns lite lättare än en flytande och som att den inte täpper till porerna lika mycket. Hur det egentligen är med den saken vet jag faktiskt inte.

Använder du dig av ekologiskt smink ock i så fall vad? Oavsett vad du köper för hygienprodukter vill jag som så många gånger förr pusha för att testa ingredienslistan i cosDNA.

23 svar på ”Vacker utan spackel”

 1. Foundation använder jag just nu 100% pure, som jag just köpt. Jag är inte så förtjust i foundation eftersom i stort sett ALLA jag provat täpper till mina porer och ger mig finnar, alternativt gör att porerna ser jättestora ut. Inte så smickrande… Jag har provat lite mineralfoundations men tycker de förstärker linjer och gör att porer syns mer etc.

  Mascara har jag Idun Minerals. Även kajal. Brynpenna just nu från Benecos, men deras mascara irriterar mina ögon jättemycket! I övrigt använder jag inte så mycket smink. 🙂

 2. Jag har också en mascara från UNE just nu, det är än så länge det enda ekologiska smink jag använder och jag är nöjd med den. Nu använder jag inte så mycket mer smink än mascara till vardags, på sin höjd eyeliner och lite foundation någon enstaka gång. Även här har badrumsskåpets/sminväskans innehåll minskat de senaste åren 🙂

 3. Lotus Pure organics mascara är den bästa jag testat. Använder den sedan fyra år tillbaka och jag är supernöjd. Innan jag hittade Lotus provade jag en massa andra naturliga märken och inget annat naturligt märke går ens att jämföra med Lotus.
  Använder den samt Nvey Ecos cake eyeliner som enda smink. Har med åren skalat bort även foundations, ögonskugga samt rouge.

  1. Läste lite om Lotus Pure mascaran, står att den är ”water resistant”, är den helt vattenfast? För det finns ju också märkning ”water proof” som är vattenfast. Den här låter bra annars!

  2. Tack för tipset!!! Nvey och lotus pure verkar vara favoriter hos många av er och känns värt att prova. Jag är så flammig i hyn men kanske att även jag kan komma till det stadiet och bara använda mascara och eye Liner en dag 🙂

 4. För mig räcker det inte med att badrumsprylarna är ekologiska, jag vill inte använda smink eller rengöring som är testat på djur. Djurens rätt har en pålitlig lista där inte bara slutprodukten utan även innehållet inte är djurtestat. Finns som smart app för snabb koll, ”Djurvänligt”. Även om det finns ett förbud idag mot att testa kosmetika på djur bör man välja ett märke som haft ambitionen innan lagen! Lagen gäller dessutom bara nya produkter på marknaden. Jag har testat en del märken men har äntligen hittat rätt och ersätter då mycket jag kan med Maria Åkerberg. Stort plus att det dessutom är svensktillverkat! Hittills har jag testat schampo/tvål, hårspray, ögonskugga, ansiktsrengöring, kajalpenna, mascara, foundation och ansiktscreme. Mycket går att köpa i små prov/reseförpackningar, bra att kunna testa innan man köper normalförpackningar. Priset är också helt ok och det jag hunnit testa har varit drygt och räckt länge!

 5. Jag gillar Nvey Ecos smink. Jag använder dagligen deras rouge och concealer. Använder även deras flytande foundation vid festliga tillfällen (använder mineralfoundation till vardags), tycker den är jättebra!

 6. Nvey eco creme deluxe foundation är jättebra som foundation/concealer. Det är som en lite hårdare kaka, och man tar en liten klick och blandar ut i handen med några droppar olja (olivolja eller liknande) då den smälter lite, sen masserar man in den i ansiktet som en ansiktscreme, funkar jättebra på mig med torr och lite flammig hy. Jag var in på oikos cosmetics i sthlm där dom visade hur man skulle använda den för bäst resultat 🙂 Annars använder jag puder från c/o mineralsmink och ögonbrynspenna/kajal från santé.

 7. Jag letar också efter en bra mascara. Jag har alltid haft problemet att mascaran ”ramlar ner” och smetas ut vid lunch, och har inte velat använda vattenfast. Så för ett par år sedan hittade jag de 37 graders mascarorna, som är vattenfasta men kan tvättas bort med varmt vatten. Jag har inte hittat någon ekologisk sådan (så om någon har ett tips…) och provade Une’s 3in1. Jag var också besviken då den verkligen smetades ut. Jag tar tacksamt emot fler tips! Tack för en bra sida!

 8. Jag använder och kan starkt rekommendera Le Mascara från Avril. Jag köpte den på jordklok.se och är supernöjd. Långa och fina fransar och den sitter kvar hela dagen. Dessutom är den billigare än någon mascara jag tidigare köpt, endast 79 pix! Så det är mitt tips! Tack förresten för en fin och läsvärd blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *