Det gick av bara farten

20140211-190604.jpg
Det händer att även jag lockas, sveps liksom med och gör ”fel”. Idag åt vi lunch nere i köpcentret och jag skulle efter maten var intagen in en snabbis i en av affärerna och köpa strumpor till ena barnet och en pyjamas till den andra. Hittade både strumpor och pyjamas i ekobomull och so far so good.

Utav bara farten hade jag svept med mig en topp och en blus för under 250 kr. Tillsammans! Helt i mina färger och enligt min linje för hur garderoben ska se ut. Smutsiga, dova pasteller är min melodi.

Efter lunchen satt jag där på kontoret. Det grämde mig att jag hade köpt de där topparna. Färgerna var rätt men de uppfyllde inte två andra, för mig väldigt viktiga kriterier, de var varken ekologiska eller begagnade men framförallt hade jag inget BEHOV av dem.

På vägen hem svängde jag inom butiken igen och lämnade tillbaka dem. Mitt samvete är lättat, min garderob blev inte utökad utan jag känner mig istället sugen på att rensa ut lite grann i den. Kanske ett projekt för morgondagen då det vankas VAB för Ekomorsan

6 svar på ”Det gick av bara farten”

  1. Wow, bra gjort! Jag har köpt ett par dyra löparskor idag så i morgon måste jag börja träna. 🙂 Jag har med lust att rensa ut mer, det går alltid att hitta något som man inte behöver…det blir ju mer och mer uppenbart för varje rensningstillfälle. 🙂

    1. Åh vad jag känner igen mig i att det blir mer och mer uppenbart! Har man väl gjort sig av med en hel del känns det inte lika tungt att fatta rensningsbeslut framöver 🙂

  2. Sådär har jag hållit på ett tag nu, köper och ångrar mig sedan och lämnar tillbaka. Innan köpte jag bara hela tiden och den impulsen är fortfarande ganska stark men då är det ju bra att man kan ångra sig. Det är faktiskt oerhört befriande att lämna tillbaka något man inte egentligen behöver, inte minst för plånboken..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *