Ekomorsan tipsar

Det dåliga ekosamvetet blev lite bättre

januari 14, 2013

I förra veckan bloggade MariaEmb om att vissa saker vill vi helt enkelt inte göra avkall på och precis så är ju det. Hon skrev om tulpanernas positiva inverkan på henne och att klimatkompensera för dem på egenhand eftersom det är svårt att hitta klimatkompenserade tulpaner.

Själv köpte jag i förra veckan en ny kalender så jag kan hålla kolla på alla tider, event och möten som kommer under året. Det allra miljösmartaste är ju såklart att använda kalendern i mobilen, men jag vill inte det. Jag gillar att skriva ner olika saker i olika färger och bläddra mellan sidorna. Jag vill helt enkelt inte göra avkall på detta. Så med lite smått dåligt samvete åkte jag mot affären, men blev så otroligt glad när jag fann den, Eco kalendern. I flera olika format och layouter på insidan efter vad den enskilda individen möjligen kan tänkas ha för behov av kalendern föll mitt val tillslut på en i A5 format. Tillverkad i Småland, omslag av återvunnen kartong och sidor av FSC märkt papper, bättre än så här blir det nog inte!

0

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jessica januari 15, 2013 at 10:23

  Jag är precis som du! Det funkar bara på det traditionella gamla sättet med en hederlig almanacka. Din var jättefin och ekologisk. Ska jag ta med mig i minnet till nästa år!

  • Reply Ekomorsan januari 16, 2013 at 15:23

   Ja det mesta går att hitta antingen ekologiskt eller begagnat (just en kalender kanske inte är så lätt men det går ju att hitta filifaxomslagen) och det tror jag många inte tänker på i första hand..

 • Reply Ylvan januari 18, 2013 at 08:01

  Jag med! (papperskalender altså). Lyckades jag pinga dig?

  Men vad skriver du med? Vad är det för pennor? http://kottkriget.wordpress.com/2012/12/15/hur-skriver-du/

  • Reply Ekomorsan januari 20, 2013 at 23:29

   Hmm vet inte hur jag vet om jag blivit pingad, men jag tror inte det? Tack så mycket för länkkärleken!

  • Reply Ekomorsan januari 20, 2013 at 23:32

   Jag önskar att även jag skrev med så fina pennor som du och allt eftersom lagret av reklampennor och dylik börjar sina här hemma ska jag spana efter en så fin penna jag med. Gärna vintage 🙂

   • Reply Ylvan januari 25, 2013 at 01:34

    Asch, nu känns det som att jag försökte skryta! Haha! Men det är nog mest bara fascinationen över att den stora mammon har fått oss att överge refillpennor (som är snygga, hållbara, ekonomiska, intressanta) och bläck (i tusen och åter tusen olika färger som man kan variera med) för… typ “Bic for her” (http://www.amazon.com/BIC-Cristal-1-0mm-Black-MSLP16-Blk/dp/B004F9QBE6. ) Läs recensionerna för veckans asgarv!

    • Reply Ekomorsan januari 28, 2013 at 20:40

     Hahaha skrattade så jag nästan dog lite grann när jag läste recensionerna 😀

 • Reply Ylvan januari 25, 2013 at 01:41

  Ah, spam! Men tydligen skriver drottningen av England med samma Parker 51 sedan 50-talet. Om det är sant så är det coolt.

 • Leave a Reply