Det dåliga ekosamvetet blev lite bättre

I förra veckan bloggade MariaEmb om att vissa saker vill vi helt enkelt inte göra avkall på och precis så är ju det. Hon skrev om tulpanernas positiva inverkan på henne och att klimatkompensera för dem på egenhand eftersom det är svårt att hitta klimatkompenserade tulpaner.

Själv köpte jag i förra veckan en ny kalender så jag kan hålla kolla på alla tider, event och möten som kommer under året. Det allra miljösmartaste är ju såklart att använda kalendern i mobilen, men jag vill inte det. Jag gillar att skriva ner olika saker i olika färger och bläddra mellan sidorna. Jag vill helt enkelt inte göra avkall på detta. Så med lite smått dåligt samvete åkte jag mot affären, men blev så otroligt glad när jag fann den, Eco kalendern. I flera olika format och layouter på insidan efter vad den enskilda individen möjligen kan tänkas ha för behov av kalendern föll mitt val tillslut på en i A5 format. Tillverkad i Småland, omslag av återvunnen kartong och sidor av FSC märkt papper, bättre än så här blir det nog inte!

9 svar på ”Det dåliga ekosamvetet blev lite bättre”

  1. Jag är precis som du! Det funkar bara på det traditionella gamla sättet med en hederlig almanacka. Din var jättefin och ekologisk. Ska jag ta med mig i minnet till nästa år!

    1. Ja det mesta går att hitta antingen ekologiskt eller begagnat (just en kalender kanske inte är så lätt men det går ju att hitta filifaxomslagen) och det tror jag många inte tänker på i första hand..

    1. Jag önskar att även jag skrev med så fina pennor som du och allt eftersom lagret av reklampennor och dylik börjar sina här hemma ska jag spana efter en så fin penna jag med. Gärna vintage 🙂

  2. Ah, spam! Men tydligen skriver drottningen av England med samma Parker 51 sedan 50-talet. Om det är sant så är det coolt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *