Medveten konsumtion

Att så ett litet frö

december 17, 2012

Som många av er sa angående bullbaket så sår vi små, små frön med våra handlingar och argument. Om mindre än en vecka så är det julafton. Dagen många “förköper” sig inför, dagen mängder av mat lagas till och äts som om det vore vår sista måltid, dagen då vi alla har chansen att så några extra frön hos våra nära och kära. På en och samma gång dessutom eftersom vi är många som slår oss samman och firar denna dag tillsammans.

Det finns så många frön att så. Ett litet frö om mindre konsumtion genom att föreslå att de vuxna inte behöver få julklappar från alla andra vuxna utan kanske bara från en förutbestämd eller via julklappslotteri? Ett litet frö om mer medveten konsumtion genom att ge bort något fairtrademärkt, ekologiskt eller från någon av alla organisationers webbshoppar så som naturskyddsföreningenvärldsnaturfonden eller varför inte barncancerfonden. Ett litet frö om ekologisk mat genom att servera detta på julbordet.

Själv tänker jag givetvis få med ekologisk mat på julbordet, en och annan medveten klapp  i kombination med mindre antal klappar och hoppas på att så en del frön hos våra nära och kära.

Hur gör ni i jul?

0

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Victoria december 18, 2012 at 09:03

  I år skippar vi julklappar åt dom vuxna, jag har köpt några julklappar från barnen åt mormor, morfar och farmor men det har blivit typ 75 st malariatabletter som jag köpte på Apoteket ( de skänks givetvis till dom som behöver det )

  • Reply Ekomorsan december 18, 2012 at 15:10

   Heja, heja!!! Jag försökte få igenom att vi inte skulle byta julklappar 🙂

 • Reply M december 18, 2012 at 09:25

  Endast en julklapp var till barnen. Hellre kvalitet än kvantitet. Och försöka sänka kraven och stressen. För det är inte klokt vad folk stressar runt och förköper sig… När man står bredvid och tittar på är det verkligen ett spektakel! Och tänk att jag har varit likadan! 😉 God jul!

  • Reply Ekomorsan december 18, 2012 at 15:12

   Ja den där stressen är verkligen ett spektakel 😀 Alltid kul när man står på åskådarsidan 😀

 • Reply M december 18, 2012 at 09:26

  Glömde min bloggadress 😉 http://ettdromliv.blogspot.se/

 • Reply Samvetssnurr december 18, 2012 at 22:45

  Jag skrev också precis om detta! Jag tror på en kombo av kvalitet, second-hand och välgörenhet. Kortsiktiga bara-för-att-ge-en-present-grejer går bort. Och ekologiska råvaror på ett avskalat julbord är självklart.

 • Leave a Reply