Villa Fridhem över natten

Eftersom påsken alltid innebär flera dagar ledigt i rad så bestämde vi oss för att åka uppåt i landet för att hälsa på mina systrar. Så igår måste packade vi snabbt ihop det som behövdes för 24 timmar på resande fot och sen begav vi oss mot Norrköping.

Vid lunchtid var vi framme så efter att ha träffats och ätit lunch med mina ena syster, hennes man och hennes dotter begav vi oss hem till dem några timmar för att umgås lite till, dricka en kopp te, botanisera i badrumsskåpen (eller i detta fall en verktygsvagn med lådor där allt var så snyggt ornat att organiseringsnörden hoppade jämfota och klappade händer)

villa fridhemVid 16 tiden fick vi lov att checka in på Villa Fridhem, ett svanenmärkt hotell strax utanför stan. Till barnens stora förtjusning fanns där en pool så det var vad vi gjorde igår, simmade runt som fiskar i vattnet och därefter avnjöt vi en god middag i deras fina restaurang.

entre villa fridhemBarnen vaknade redan strax efter 6 i morse så det kändes som långa timmar frukosten öppnade och vi hoppade i kläder för att springa över grusgången till matsalen. Jag fullkomligt älskar hotellfrukostar, få välja och vraka bland allt möjligt gott och jag sitter gärna läääänge och äter, dricker lite te och äter lite till. Det fanns en hel del ekologiskt på bordet och en del hemlagat men jag hoppas att de vill öka sitt mål om att ha minst 5% ekologisk mat till att bli lite ambitiösare.

bröd villa fridhem
te villa fridhemmatsal villa fridhemJag kan verkligen inte sluta fotografera när jag är på sådana här ställen. Gamla herrgårdar med vackra kristallkronor i taket, stuckaturer, paneler och takrosetter. Jag älskar’t och letar mer än gärna upp guldkorn som detta när vi ska ut och resa. Ställen som liksom blir en del av resan och inte bara en plats att sova på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *