Veckans IN:UT

In:
1 jacka
1 tröja

Ut:
3 burkar

Resultat: -1

Jag har fyndat en höstjacka och en ulltröja från Odd Molly på tradera. Fynd i den bemärkelsen att det var billigare än vad det hade blivit om jag köpt det nytt. Frågar ni många andra hade de nog inte tyckt att jag fyndade nått vidare när man utan problem kan köpa både en och två jackor nya i någon av de stora kedjorna för samma pris. Fördelen med att köpa lite dyrare plagg är att andra hands värdet är högre. Lika så med möbler och mycket annat. Att dessutom köpa det begangat från början gör att förlusten blir marginell både ekonomiskt och sett ut miljöaspekt när jag sedan väljer att sälja det vidare.

Vi har rensat i skafferiet och tre burkar som var överflödiga och stått tomma hur länge som helst skänktes vidare till välgörenhet. Hoppas på att de ska komma till användning av någon annan istället för att stå i vägen varje gång vi behöver komma åt något.

Även denna veckan försvann lite babysaker vidare och så kommer det nog vara ett ta framöver.

2 svar på ”Veckans IN:UT”

  1. Apropå kläderna, det är även miljövänligt att tänka PPA, Pris Per Användningstillfälle… Tänker jag…

    1. Absolut! Det gör jag med nästan allt 🙂 Gymkortet är nästan extra roligt.. Första gången kostade det säg 3000 kr. Går jag bara en gång till kostar det istället 1500 / gång osv.. När man köper begagnat är det dock svårt att räkna ut plaggets totala PPA. Man kan ju omöjligt veta hur många gånger den tidigare användaren använt den..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *