Tre korta, tre långa, tre korta

20120727-215130.jpgIgår när vi var i stan kändes det som det inte fanns nån hejd på mig. Jag som lyckats undvika reorna in i det sista, trillade nu dit. Det började med att jag slank in på MQ och där hängde de där shortsen jag suktat efter sen början av sommaren, de som jag har på mig på bilderna och som får mig att vilja skymma solen med en hand medan jag blickar ut över havet. På bilden står jag dock i vår trädgård och det jag blickar ut över är vårt tegelhus men, men.. De ger mig en starkt önskan att högt vilja ropa skepp o’hoj.

Inte blev det bättre när jag tog ett varv inom stans vintageaffär och såg att de sålde ut de stickade pippiklänningarna från jumperfabriken (och är alltså inte vintage alls) till halva priset. Jag som suktat och trånat efter den senapsgula sedan jag såg den på butikens ägarinna under en loppistur en kall dag i mars. Hur stor är dessutom sannolikheten att just den fanns kvar och i storlek S? Väldigt stor visade det sig.

Sen bar det vidare för kalsonginköpet som inte blivit av i och med den inställda Ullaredstrippen och därifrån kom jag inte bara ut med killingar utan även två par strumpbyxor och en klänning (även den har jag velat ha ett länge tag)

Så nu sitter jag här några plagg rikare men med en uns av dåligt samvete. De var varken välbehövda, begagnade eller av ekologisk bomull. Det som lindrar mitt samvete är att det var plagg jag inte kunnat släppa ur tanken sedan första gången jag såg dem vilket gör att det indirekt inte varit något spontanköp.

10 svar på ”Tre korta, tre långa, tre korta”

  1. Jag har också köpt plagg på rean som jag gått och tänkt på i flera månader. Tycker att det känns okej även om de inte är helt nödvändiga 🙂

    1. Man blir ju lite nöjd när man kan ”tjäna” några kronor (den berömda tjejmatten) på något man verkligen vill ha 🙂 Kanske att man kan ta till en liten IN- UT princip på de inte helt nödvändiga köpen.

  2. Man kan inte vara på topp jämt, det viktigaste är ju att du är medveten om dina val. Jag tror nog trots allt att det är stor skillnad mot för hur du shoppade förr? Så är det alla fall för mig men jag faller också dit och köper ”vanliga” plagg då och då. Och det är okej!

    Kram på dig!

    1. Jo just att man är medveten om sina val är viktigt. Jag kan ibland känna att det kanske inte är hela världen om jag vid ett fåtal tillfällen köper ”vanliga” plagg så länge det är kläder jag velat ha länge, länge. Om jag istället köper ett alternativt plagg, som inte var just det jag ville ha men som har ”bättre kriterier” finns ju risken att jag inte blir 100 % nöjd och därför inte använder plagget lika mycket som jag hade gjort med det ”vanliga” plagget och då är ju det en förlust i sig..

  3. Snyggt! 🙂 lite shopping kan du absolut unna dig och speciellt med saker du verkligen vill ha 😀

  4. Pingback: Veckans IN:UT »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *