Syndat

Utmaningen där jag åtog mig att vara utan socker i 3 veckor är avklarad, men jag hade ju tänkt klara av det längre. Men igår syndade jag lite grann till kvällstet när slank ner två bitar mörk choklad.

Överallt omges vi av olika certifieringsmärkningar av olika slag och igår la jag märke till att chokladen var ”Rainforest Alliance Certified”. Men vad tusan innebar det?! Vetgirig som jag är sökte jag givetvis på det. Märkningen är inte på något sätt en ekologisk märkning, men den ideella organisationen jobbar bland annat för att bekämpningsmedel ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt och att arbetarna ska få drägligare arbetsförhållanden. Och det gillas ju såklart. Ännu bättre hade det ju såklart varit om all kakao i chokladen var certifierad och inte bara minst 30 %. Det måste väl vara det tillägget under certifieringssmärkningen betyder?

Ett svar på ”Syndat”

  1. Äsch, mörk choklad blir man ju glad av har jag läst … så det är helt ok att synda med det ibland 🙂

    Jag har sett att det finns nåt pulver som man kan blanda i där man har problem med katter … kanske något du kan testa ? Annars har jag hört att ättika ska vara bra, men vet inte hur det man odlat mår av det ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *